6 Temmuz 2012 Cuma

Karışık


Kaybettiğim çocukluğumla karşılaştım geçen gün, Oyuncak Müzesi'nde. Sunay Akın'ın Göztepe'deki Oyuncak Müzesi'nden söz ediyorum. İşte Boncuk bu, benim köpeğim, nasıl ele geçirmişler de müzeye koymuşlar ki?


İşte tam ortada duran yakışıklı da benim sıpam, yapıştırma burun deliklerinin sallanışından tanıdım hemen, ama ben bunları Anadolu'da bir yerlerdeki küçüklere göndermiştim, oradan kaçıp buraya mı gelmişler?

Ama sonra, eşim de bu oyuncaklarla ilgili anlarından bahsedince, anladım ki, o dönemin bu popüler oyuncaklarından hepimizin vardı, aynı müzedeki teneke trenler, otobüsler, plastik dürbünler, Cin Ali'ler gibi. Benim oyuncaklarım da müzelik mi olacaktı? Müzelerde mi sergilenecekti benim çocukluğum da? Falanca Paşa olmadan, 2., 3. bilmem kim olmadan, "Sadece Boncuk", "Sadece Sıpa" da müzeye mi girecekti? Offf,gençliğim eyvah..


Zaten kız kulesi de kralın kızı için yapılmamış, bir tür anıt mezarmış, hatta bir dönem cüzzam hastaları için de kullanılmış. "Sepetteki elmaların arasından çıkan yılan kızı sokuvermiş" diye biten o masal, "masal"mış...

Artık daha fazla gerçek istemiyorum bu günlük, beni uyandırmayın, rüyada olacağım uzuuun bir süre, uyanmayı reddediyorum...




7 yorum:

  1. BENDE BU OYUNCAK MÜZESİNE GİTMEK İSTİYORUM DEMEK YALANMIŞ O HİKAYE KIZ KULESİ İLE İLGİLİ:(

    YanıtlaSil
  2. OYUNCAK MÜZESİ HARİKA..
    BİLGİLERDE ÖYLE CANIM...

    YanıtlaSil
  3. cok güzeller şahaneler emeğine sağlık banada beklerim

    YanıtlaSil
  4. Kıyamam ben sana, elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi burulmuşsun biraz. En son Sunay Akın'ın Kırdığımız Oyuncaklar kitabını okudum, çok keyifli bir kitaptı tafsiye ederim. Havalar serinlesin bende oyuncaklarımı aramaya gideceğim:))

    YanıtlaSil
  5. Haklısın,
    bizi uyutmayın,gerçekleri gösterin dedik ama gerçekler çok çok daha içleracısı imiş.......,

    YanıtlaSil
  6. ben yillar once bir cekim nedeniyle gitmistim ve inanilmazdi. :))

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Oyuncak müzesini çocuklarla gezdik ama çocuklara göre değilmiş malesef. Eşimle çocukluğumuzdan birşeyler görmek bizi mutlu etti ama çocuklar ilgilenmediler bile.
    En çok da nazilerin, kamplar kurmadan seneler önce bunu oyuncaklarla çocukların zihnine yerleştirmesi dikkatimi çekti.

    Tarih küllüm yalan geliyor bana, yazan kendi düşüncelerine yontup yazmış.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...