27 Temmuz 2012 Cuma

Peynirli Toplar


Özellikle sahurda hamur işi bir şeyler arayanlardansanız, mutlaka denemelisiniz bu dışı kızarmış, içi beyaz peynirli topları.

2 çorba kaşığı Sıvı yağ  
1 çay bardağı Yoğurt  
125 gr.Margarin  
1 Yumurta  
100 gr.Beyaz peynir
½ demet Dereotu         
½ pk.Kabartma Tozu   
2 su bardağı Un  

Bir kapta sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın akı, rendelenmiş peynir, küp kesilmiş margarin, kıyılmış dereotu, kabartma tozu ve un yoğurulur. Üzeri örtülerek 25 dak.buzdolabında bekletilir. Hamur tekrar yoğurularak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Yağlanmış fırın tepsisine top top yerleştirilir.Yumurta sarısı tuzla çırpılarak üzerlerine sürülür. 180 C fırında 30 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. denemek lazım, aslında ben yumuşacık sade bir kek tarifi arıyorum, onu buluyum arkasındanda bu poğaçalardan yapıyım :))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. dereotlu peynırlı nefis olmuştur arkadasım ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  3. çayla ne nefis olur, ellerine sağlık Elifcim, attım arşivime denicem inşallah.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...