26 Mart 2012 Pazartesi

Elmalı Turta


Tarçın kokusu size de geliyor değil mi? İşte tarifi:

2 Yumurta     1 su bardağı Toz şeker     250 gr.Margarin     1 pk.Kabartma Tozu     3 su bardağı Un
İçi: 4 Elma     1 çay bardağı Toz şeker   1 tatlı kaşığı Tarçın      1 çay bardağı Ceviz

Elmalar soyulup rendelenir. Şeker, tarçın ve ceviz içi ile küçük bir tavada biraz pişirilir. Bir kapta küçük küçük kesilmiş yağla şeker ezilir. Yumurta eklenir. Un ve kabartma tozu eklenir. Hamurun 1/3’ü ayırılır. Kalan hamur yağlanmış bir tart kalıbına yayılır. Üzerine elmalı harç konur. Onun da üstüne kalan hamur kurabiye kalıpları ile kesilerek yerleştirilir 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Eliiiif, bugün aklımdan geçiyordu elmalı turta yapmak, dolapta elmelarım var, biraz sertmiş, ya yarın ya öbürgün yapacağım senin tarifinle hem de :)

    YanıtlaSil
  2. Umarım sen de benim kadar beğenirsin, afiyet olsun sana da, anne sultan'a da...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...