26 Ocak 2012 Perşembe

Portakallı Kurabiye


İstanbul'a çok fena bir kar geliyormuş ki, yıllardır böyle kar gelmemiş. Fırtına, mırtına, hep uçacak, hem de donacakmışız yani

O halde hemen yarın kurabiyeleri pişiriyoruz, çayları elimize alıp pencerenin önüne diziliyoruz. Kar yağışını seyrederken yiyip, içiyoruz. Bu arada, "hep hamur işi" diyenlere inat, kurabiyemiz Portakallı, yani "C vitamini almaya çalışıyoruz", öyle cevap verin, aldırmayın onlara :)

90 gr.Margarin    
1,5 çay bardağı Toz şeker    
1 çay bardağı Süt    
1 çay bardağı Yoğurt
2 Yumurta           
1 çorba kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi             
15 Kuru Kayısı
1 kahve Fincanı Kuş Üzümü                             
1 çay kaşığı Tarçın  
1 pk.Kabartma Tozu
7 su bardağı Un     

Margarin eritilir. Bir kapta margarine, şeker, süt, yoğurt, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu, küçük kesilmiş kayısılar, üzüm, tarçın, kabartma tozu ve un yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde kurabiye şekli verilerek, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine toz şeker serpilir. 180 C fırında 30 dak. Pişirilir.  

Afiyet olsun, C vitamini olsun..

3 yorum:

  1. nefis ğörünüyorlarrr.tarifi aldım yarın yapacağım...

    YanıtlaSil
  2. Hemen yapacağım da ben kurabiye yapma özürlüyümdür. Aman aramızda kalsın e mi?
    Fırını önceden ısıtacağız değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç inanmam, bir ki yapsan ardarda, ne harikalar çıkar, yapmaya yapmaya unutuyorsundur, yoksa senin bir şeyi becerememen mümkün mü? Amaan, öyle derler de, önceden ısıtmayınca da bir şey olmuyor, 10 dk. değil, 15 dak. gerekiyor pişmesi için o kadar, bu tarz klasik kurabiyeler için öyle abartıldığı kadar önemli bir şey değil. Haydi, yeni yıl geliyor, kokulu kurabiyeler yapmak lazım, kaçamazsııınnn :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...