Çok kek, kurabiye yedik, biraz da tuzlu bir şeyler atıştıralım, içimizi bastırsın...Ama sonrasında da tatlı lazım yine, sonra yine tuzlu, aay, neyse, bize bahane mi yok :)
3,5 su bardağı Un
2 Yumurta
1 su bardağı Yoğurt
½ su bardağı Sıvı yağ
120 gr.Margarin
1 su bardağı Siyah Zeytin
1 çay kaşığı Nane
4 Taze Soğan
1 paket Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Tuz
Çörek otu
1 yumurta sarısı ayırılarak geri kalanlar çırpılır. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş margarin ve tuz eklenir. Kabartma tozu ve un ilave edilerek hamur yapılır. Zeytinin çekirdekleri çıkarılarak kıyılır ve nane ve kıyılmış taze soğanla birlikte hamura karıştırılır. Bir kalıba dökülüp, üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 175 C fırında 40 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun
ooooo ŞAHANE GÖRÜNÜYO...
YanıtlaSil