22 Ocak 2012 Pazar

Kaşarlı Kurabiye


Bu balık kurabiyeler, milföy hamurundan yapılmış gibi kat kat oluyorlar, tuzluya ayrı bir düşkünlüğü olanlar için birebir.


1 su bardağı + 4 çorba kaşığı Un    
1 su bardağı Kaşar Rendesi    
100 gr.Margarin
1 kahve fincanı Krema                    
1 paket Kabartma Tozu           
Tuz
1 çay kaşığı Kırmızı Biber               
2 Yumurta                               
Susam

Rende kaşar, küçük küçük kesilmiş margarin, tuz, kırmızı biber, un, krema, 1 yumurta ve kabartma tozu yoğurulur. Hamur top haline getirilerek buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur oklavayla açılarak bardak veya kalıpla kurabiyeler kesilir. Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülüp susam serpilir. 200 C fırında 15 dakika pişirilir.   

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar tuzlu cok seviyorum bnde tesekkrler paylşm için ellernze sağlık =)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...