Bu balık kurabiyeler, milföy hamurundan yapılmış gibi kat kat oluyorlar, tuzluya ayrı bir düşkünlüğü olanlar için birebir.
1 su bardağı + 4 çorba kaşığı Un
1 su bardağı Kaşar Rendesi
100 gr.Margarin
1 kahve fincanı Krema
1 paket Kabartma Tozu
Tuz
1 çay kaşığı Kırmızı Biber
2 Yumurta
Susam
Rende kaşar, küçük küçük kesilmiş margarin, tuz, kırmızı biber, un, krema, 1 yumurta ve kabartma tozu yoğurulur. Hamur top haline getirilerek buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur oklavayla açılarak bardak veya kalıpla kurabiyeler kesilir. Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülüp susam serpilir. 200 C fırında 15 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun
çok güzel görünüyorlar tuzlu cok seviyorum bnde tesekkrler paylşm için ellernze sağlık =)
YanıtlaSil