29 Ağustos 2011 Pazartesi

Mutlu Bayramlar



Bu seferki çalışmam çok çok özel insanlar için. Cam tabağa peçete dekupajı yaptım.


Önce sevdiğim bir peçeteden kestiğim deseni cam tabağın arkasına yapıştırdım, sonra çatlatma verniği sürüp, üzaerine açık krem enamel boya, çatlamalar gerçekleşince de sarı yaldız enamel boya ile tabağın arkasını tamemn boyadım. Hem çatlaklardan yaldızlar görünüyor, hem de tabağın arkası çok düzgün görünüyor.


Bu seferki çalışmam ve içindeki çikolatalar sizler için çok sevgili dostlar. Hayatımın şu son bir kaç ayına kattığınız heyecan ve mutluluğu anlatmam imkansız, ama en çok da sizler anlarsınız beni, aşağı yukarı benzer hikayelerimiz olduğundan çoğunuzla. Yoğun, çok yoğun bir iş hayatının ardından, kendini ifade edebilme, işe yarama, takdir edilme, vakit geçirme, vs. vs. hepimizin bir sebebi var aslında. Ama sevgili izleyicilerim, bıkıp usanmadan bana cesaret veren çok çok değerli yorumlarını benimle paylaşan arkadaşlarım, kendini hiç göstermeyen ama ziyaret sayılarının içinde önemli bir adedi oluşturan tüm dostlarım,  hepinize en sevdiklerinizle birlikte, unutulmaz bir bayram diliyorum. Değer verdikleriniz ve size değer verenlerden hiç ayrılmadan, her günü bayram gibi geçen bir ömür diliyorum sizlere tüm kalbimle. Herkese sevgiler

Kuşlu Kutu


Yeşile boyadığım kutumun üzerine kuşlu bir resim yapıştırıp, hem resmin hem de kutu kapağının kenarlarını pembe kurdele ile süsledim. İçine de fazla çöp poşeti rulolarını yerleştirdim. Çekmecelerin içinde savrulacaklarına mutfağın en göz önündeki rafında duruyorlar artık.

28 Ağustos 2011 Pazar

Noel Baba'nın Çamaşırları


Şimdi Ağustos ayında ne Noel'i, ne Babası diyebilirsiniz ama, ne yapayım, bunu geçen Aralık'ta yapmıştım, ama o zamanlar blogum yoktu, evime gelmeyenlere gösterememiştim.

Keçeden Noel Baba'nın şapkasını, eldivenlerini, ceketini, pantalonunu ve çizmelerini diktim. Kenardaki kürk görünümlü kısımları ise bukle yünle örüp, keçeye diktim. Kazağı ve çorapları ise bildiğiniz düz örgü. Hepsini, iki ucuna yeni yıla uygun çiçekler eklediğim kırmızı bir kurdeleye geçirip, evin girişine astım. "Noel Baba çok uzaklara gitmiş olamaz, çamaşırları hala burada" temalı bir çalışma oldu ve inanın, insanları Noel Baba gördükleri zamandan çok daha fazla gülümsetiyor.

Tarak Takımı

Ahşap kalemliği önce yavruağzı rengine boyaıp, sonra da desenini banyoya çok yakıştırdığım civcivli dekupaj kağıdı ile kapladım, kenarlarını kurdele ile süsledim. İçine yerleştirdiğim tarak takımının bazı parçalarını da aynı kağıttan parçalar ile süsledim. Banyoya da yakıştı hani, beklediğim gibi.

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Orada Bir Ev Var Uzakta


Bu da kit şeklindeki işlemelerden bir başkası. Pencereden çoook uzaktaki bir ev görünüyor. Penceremizi eskitip, peçete ile süsledim biraz da. Manzarası güzel ama, pencerem de güzel.

26 Ağustos 2011 Cuma

Fincan, Çaydanlık Şemaları






Sevgili Tiryaki, başka fincan modellerini sormuş. Hem onu kırmamak için, hem de fincanlı çaydanlıklı bir şeyler yapmak isteyenler için elimdekilerin tamamını şöyle bir silkeledim, internette oradan buradan, (belki de bazılarını sizlerden bulduğum tüm şemaları paylaşıyorum. 




Bunlar biraz daha küçük olduklarından mutfak havlusu, tepsi örtüsü falan için güzel olur aslında.











 Ya da benim her gördüğümde niyetlendiğim, ama henüz cesaret edip dikemediğim çaydanlık kılıfları için de kullanılabilir.



Herkese kolay gelsin, umarım beğenirsiniz ve işinize yarar.

Tepsi Yenileme


Peçete dekupajına ilk başladığım zamanlarda güllü peçete yapitırdığım bir tepsiyi yeniledim. Çünkü peçetenin rengi krem, tepsi beyaz olunca, peçetelerim "bizi buraya zorla yapıştırdılar, imdaaat" diye bağırıyorlardı sanki tepsiyi her elime aldığımda ve insan içine çıkaramıyordum tepsimi.
 

Yine bir peçete çalışması  yaptım tepsime. Önce iyice boyadım warm white ile, sonra çay konulu peçeteden kestiklerini yapıştırdım.

Hem içine hem de kenarlarına, peçetenin desenlerinde yer alan yıldız anasona benzeyen stencil'ımla yine peçetedeki renkler gibi açık kaşmir ile çiçekler ekledim boşluklara.


Kenarlara yine peçetenin üzerindeki çay isimlerini yapıştırdım.


saplarına da biraz rafya sararak, çay temalı çay tepsimi tamamladım. Artık çıkar canım misafir karşısına, bu sefer oldu.

Yeni Bir Pano


İşleme için gereki iplikleri, işleme şeması ve etamini ile birlikte bir kit olarak aldım bu panoyu ve heyecanla işledim. Gölgelendirmeler 3 boyutlu bir görüntü yaratıyor, çok hoşuma gidiyor. Kasenin içine bir şeyler doldurabilirmişim gibi geliyor, o kadar canlı ki. 

Eskitme Çerçeve


Bu sefer tam tersi oldu, önce çerçeveyi beğendim, eskittim, üzeriğndeki gülleri farklı renkte boyadım, sonra da dışına uygun bir çiçek işleyerek çerçevemi daha da dikkat çekici yapmaya çalıştım. Yani çalışma işleme değil, tamamen boyamöa çalışması oldu. Bu eski mi eski çerçevemizxe bir de asacak yer bulabilsek keşke. Evimin odaları dörtgen değil de sekizgen falan olsaydı, ne güzel olurdu :)

Boncuk İşleme

Bu ekmekliği, hasır bir ekmek sepetinin ölçülerine göre etaminden diktim. Kenarlarına da, aynı kanaviçe işler gibi, ama ip yerine boncuk kullanarak çiçekler işledim. İşlemeye uygun kurdelelerle hem süsledim, hem de örtünün sepet üzerinde kaymadan durmasını sağladım. Boncuk kullanılara kanaviçe oldukça da hoş duruyormuş, ilk denememdi, ama beğendim.

23 Ağustos 2011 Salı

Bir Fincan Kahve


Fincanlar buldum, işledim diye anlatmıştım ya daha önce, işte bu da o seriden bir çalışma. 


Bu biraz daha büyük bir fincan olduğundan, uygun bir çerçeve bulup, içine yerleştirdim ve mutfak duvarına astım.
Tam da asacağım yere uygun, buttercream rengiyle boyadığım çerçeveyi stencıl güllerle süsleyip, eskittim.


İşlememi içine yerşetirirken altına biraz pamuk yerleştirerek kabarttım, bu şekilde daha şık duruyor.



Ve çerçevenin kenarına da dekupaj kelebekler konunca bir fincan kahvem de hazır artık.

Bu da Bir Başka Meleğim

Söylüyorum ya hep, yakına meleklerden eve giremeyeceğiz diye, bu da meleklerimden başka biri. Bir resim çerçevesi aldım. İçini sarı yaldızla boyayıp, dışına somon ve krem rengi ile çatlatma yaptım. Melek ve köşedeki çiçeği krem rengi ve sarı yaldızla eskitme şeklinde boyasım, yapıştırdım. Bu da tek başına müzik yapan bir melek olarak raftaki yerini aldı. Böyle eskitmeli boyayınca daha mı hoş durdu nedir?

Limonluk


Biz çocukken misafirlere çay ikramlarında, küçücük tabaklarda küçücük çatallar batırılmış minik limon dilimleri de gelirdi tepsinin içinde. O günlerden beri, limonlu çayı sevmesem bile, çay ikramlarında limon ruhumu okşar, o günlerden bir esinti getirir belki de. Bu limonluğu da onun için yaptım aslında ama, sanıyorum yine de yemek masalarında daha çok kullanacağım. Cam tabağın arkasına peçeteden kestiğim bir limonu yapıştırdım sadece, ama bu bana hep bu tabağın bir limon tabağı olduğunu hatırlatacak, bir de çayına minicik çatalla aldığı limonu atıp, elini o kıvır kıvır tığ işi küçük ıslak elbezlerine silen artık sadece anılarda kalan şık komşu teyzeleri.

Peçetelikler

Bu peçeteliğe önce üzerinde gri desenler olan dekupaj kağıdı ile kaplayıp, içini gümüş yaldızlı koya ile boyadım. Sonra dekupaj kağıdının üzerindeki çizgileri gümüş boyutlu boya ile daha belirgin hale getirdim. Özellikle gümüş rengi çay tepsisi, tabakları vs. gibi biraz daha ağır çay saatlerine uygun bir peçetelik halini aldı.

Kendi peçeteliğim bitince o kadar beğendim ki, bir tane de anneme yaptım. Onunki pembe, çünkü aramızdaki onca yaş farkına rağmen o beneden daha renkli, daha cıvıltılıdır dekorasyonda. Onun peçeteliğinin içini pembe yaptım, kenarlarına ve dibine kalpli dekupaj kağıdı yapıştırdım. 2 kenarındaki kalplerin ortalarına kalpli sticker'lar yapıştırdım. Peçeteliğin dibine ise, tüm peçeteler bittiğinde görebileceği bir sürpriz olsun diye fiyonklu kocaman bir kalp yapıştırdım. Kalbim sende, dedim bir kere daha anneciğime.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...