29 Mart 2016 Salı

Kuru Meyveli Kek



Kek kuru bir şey olmalı benim için..Yağlı olunca sevmem, zaten reflüm de izin vermiyor çok yağlısına..Hamur olmamalı, hafif bir ıslaklık taşıyan meyveli kekler tamam ama, ne poğaçada, ne börekte ne de kekte o ağır hamur kıvamını, kokusunu sevmem..Bizimki öyle mantılar, börekler, baklavalar açılan bir ev değildi ben küçükken, ondandır belki de..Kurunun ve hafifin peşinde koşmanın moda olduğu bu günlerden çook önce başlamıştı bizim evde uygulama anlayacağınız..


Bu kek de kuru hali ile pastane keklerine benziyor..Pirinç unu, daha az hamurumsu bir doku veriyor, en sevdiğim..İçindeki kuru meyveler ve pudra şekeri de hafif bir tatlılıkla baymıyor içinizi..İyi yani, iyi keklerden biri..Afiyet olsun..Kekler piştiyse, hedef de tam isabet vurulduysa tam gözünden, şimdi sırtımızı yaslayıp dinlenme vakti..Yastıklar ne için zaten?

 4 Yumurta     
1 su bardağı Pudra Şekeri     
1 su bardağı Pirinç Unu     
1 su bardağı Sıvı yağ
1 pk.Kabartma Tozu                                    
1 çay kaşığı Karbonat        
1 çay bardağı Kuru Meyve 
2 su bardağı Un

Yumurtalarla şeker çırpılır. İçine yağ, pirinç unu, kabartma tozu ve karbonat eklenir. Un da karıştırılıp kuru meyve eklenir. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 35 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun..

3 yorum:

  1. Keke mi bakayım, yastıklara mı şaşırdım.
    İkisi de muhteşem görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün görüşelim inşallah, keki tadarken, yastıklara daya sırtını..Ah ne güzel olurdu..

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor <3

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...