26 Mart 2016 Cumartesi

Ekşi Tatlı


Ah bu penye ipler..Evde olmak demek, kendi kendine kalmak, üretmek, uydurmak, sökmek, baştan başlamak..Tığı özlemişim, penye iplerse yeni aşkım..Olanlardan, haberlerden, gündemden daraldıkça kendimi bir şeylere veriyorum, nefes alabilmek için, boğulmamak için başımı denizin dibinden yukarıya çıkarmak gibi, bir sonraki dalga bizi alıp götürene dek..Ağızlarda tat kalmadı pek, ekşi.. 



Bahar yorgunluğu ile mücadele varken bir de sırada, bünye yine ayarlanan saatlere de alışmaya çalışacak.. Bu aralar kurabiye kokusu da tek başına kurtarmıyor günü kasvetinden, Roobios çayı modasına biz de uyduk, hem de en vanilyalısından..Hepsinin üstüne eklenen yolculuk sonrası hava değişimi ve yorgunluktan kaçışı yine pişirmekte, yemekte, içmekte buluyor insan..



Bu kurabiyeler vişneli..Limon kokusu ile vişnenin ekşimsiliğinin mükemmel uyumu..Bir de geriden gelen fındık aroması var tabii..Bahara çeyrek kala, tam bir kış kurabiyesi..Vişneli turta havalarında lokmalık lezzetler..Afiyet olsun..

1 Yumurta                         
250 gr.Margarin   
2 çorba kaşığı Dövülmüş Fındık   
1/2 çay kaşığı Tuz  
1 çay bardağı Toz şeker     
2 pk.Vanilya        
3 su bardağı Un                           
1 pk.Kabartma Tozu
1 Limon                            
Vişne Reçeli 

Yumurtayla margarin çırpılır. Fındık, tuz, şeker, vanilya, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenerek yoğurulur. Hamur 2’ye ayırılır. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Hamur parçalarından biri 2 mm kalınlığında açılıp, yuvarlaklar kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Ortalarına birer vişne reçeli konur. Kalan hamur da aynı şekilde açılıp, yuvarlaklar kesilir. Ortaları bıçakla + şeklinde kesilip, tepsideki yuvarlakların üzerine kapatılır. Kenarları çatalla bastırılır. 180 C fırında 20 dak.pişirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerine pudra şekeri serpilir.         

Saatleri ayarlamayı unutmayın..


6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sunumlarınız çok hoş:)

    YanıtlaSil
  2. Şifa olsun kırmızı çay takımları ile çok şirin olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Kırmızı çay takımı vişneli kurabiye kadar güzel ama...
    Haberleri izlemeye ülkemizde olup bitenlere sinirlenip sinirlenip karın ağrısıyla kıvranmaya ne desem nasıl desem bilemedim şimdi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acı ve tatlı, tatlı ve ekşi, hepsi yanyana, düğünler ve cenazeler, ziyafetler ve açlık..Hayat ne tuhaf, gittikçe de tuhaflaşıyor sanki..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...