2 Mart 2016 Çarşamba

Çikolatalı Kurabiye veya Kurabiyeli Çikolata



Çikolatayı bu kadar sever de insan, çikolatalı kurabiye yapma fırsatını hele de kurabiyeli çikolata yapma fırsatını kaçırır mı?



Tchibo'da bu setin çikolata için silikon, kurabiyeler için metal kalıplarından oluşan seti görür görmez vuruldum, hemen denedim..Sonra yine, sonra tekrar sonra eve her misafir gelişinde, sonra hep, sonra..Yani bayıldım, bayılıyorum, yapıyorum sürekli ve şimdi sizlerle de paylaşma zamanı..Daha farklı kalıplarla, hatta pişen bir kurabiyenin üzerine biraz erimiş çikolata ile hazır yaprak çikolatalardan yapıştırarak bile yapılabilir aslında..Önemli olan kurabiyeye ulaşmak, ya da çikolataya..Her neyse artık:))

125 gr.Margarin     
50 gr.Pudra Şekeri     
1 pk.Vanilya     
100 gr.Un     
88 gr.Nişasta     
150 gr.Bitter Çikolata

Çikolata ben marie usulü eritilip, bir buzdolabı poşetine doldurulur. Poşetin uç kısmı kesilerek oluşturulan sıkma torbası ile sili,kon çikolata kalıplarına sıkılır. Üzerleri spatula ile düzleştirilip, tezgaha birkaç defa vurulup, oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Sonra buzdolabına alınarak 1 saat sertleşene kadar bekletilir. Bir kapta küp kesilmiş margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve nişasta yoğurulur. 30 dak. Buzdolabında bekletilir. Sürenin sonunda tekrar yoğurulup, unlanmış tezgahta merdane ile açılarak kurabiye kalıbı ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 175 C fırında 15 dak. Pişirilir. Fırından alındıktan sonra oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin üzerine bir çay kaşığı ile eritilmiş çikolata sürülerek, silikon kalıplardan çıkarılan çikolatalar yapıştırılır. 

Afiyet Olsun..

13 yorum:

  1. harika görünüyor... tam benlikmiş..

    YanıtlaSil
  2. Ama bu kadar da olmaz ki sizin bu yaptığınız? Ben gibi göbişlere iskence.Ellerinize sağlık kızçelere yapayım bari ucundan azıcık alırım belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kurabiyeleri büyük yaptım ki, ele alınca örtsün göbişi azıcık:))

      Sil
  3. Afiyet olsun görüntü çok güzel bu setler yiyeceklere zevk katıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek işini gerçekten hobi haline getiriyor, değil mi?

      Sil
  4. Çok güzel gözüküyorlar bayıldım:)

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok başarılı lezzetler yapıyorsun. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kalıptan sadece bir tane mi aldınız? Belki iki adet almışsınızdır paylaşmak istersiniz ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aayy, maalesef, nasıl yapsak ki devre mülk gibi sezonluk mu bölüşsek? :))

      Sil
  7. 😂 olabilir. Ama bana satmak isterseniz de alırım. Öyle lazım öyle lazım ki anlatamam 🙆‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tchibo'dan almıştım, şimdi kontrol ettim hala da satılıyormuş, Çikolatalı Kurabiye Kalıbı Seti adıyla..Tchibo'nun internet sitesinden alabilirsiniz..Ben linkini de koyuyorum..Kolay gelsin, umarımö işinizi görür. https://www.tchibo.com.tr/cikolatali-kurabiye-kalibi-seti-p400108361.html?

      Sil
  8. Bir ara stok bitmişti. Ama şuan bulup temin ettim çok teşekkür ederim 🤗❤️

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...