4 Şubat 2015 Çarşamba

Hobilemece'nin Yeni Kalemliği


İyi akşamlar tüm hobisever arkadaşlar, nasılsınız, bu güzel güneşli günü bizim gibi deniz kenarında geçirenleriniz oldu mu? Kapalı yerde olanlarınız bile biraz olsun güneşe çevirip yüzünü, ısındı mı bu sürpriz kış güneşiyle peki? Yazı özlediğinizi anladınız mı sizler de bugün bizim gibi? 

Biz Anadolu Kavağına attık kendimizi bugün, balık ekmek bahane, deniz kenarında oturmak, deniz kokulu bir rüzgarla üşümek ve daracık sokaklarda kaybolmak için..Bu güneşli bir kaç günü kaçırmayın böyle bir kaçamak için, ister hafta içi, ister hafta sonu, ama yazı beklemeyin böyle keyifler için, şaşırtın kış ortasında deniz kenarında bir güne hiç de hazır olmayan metabolizmanızı..


Elimde bir şeyler olmadan rahat etmemenin yanında, boyanmaya hazır bir şey görünce de dayanamıyorum. Ahşaptan, kavanozlardan, teneke kutulardan çeşit çeşit kalemlikler yapıp durmuş ve onları evin çeşitli yerlerine dağıtmış olmama rağmen, duramadım yine, koleksiyonuma yeni bir tanesini daha ekleyiverdim işte.. 

Bazen hızlı ama hoş bir şeyleri kısa zamanda ortaya çıkarıvermek iyi hissettiriyor insana kendisini, insan kendisini becerikliymiş gibi hissediyor, eli çabukmuş, zevkliymiş, hatta pek de akıllıymış gibi hissediyor :))


Ama tabii, her şeyini kendi üreten hamaratlardan biri zannetmeyin beni, bazen böyle ham ham halini alıp yapıversem çok kolay olacağını bildiğim bir takım şeyleri o süslü püslü "şu home", "bu ev", "o madam" ve adını telaffuzdan aciz olduğum daha nice mağazadan yüklenip yüklenip eve getirdiğim veya hediyelik yaptığım da çok oluyor ama olsun, bir hobi sahibi olarak hobisini mesleğe çevirenlere de saygıda kusur etmemek lazım..  


Neyse, gelelim kalemliğe..Dekupaj kağıdını kalemliğin kenarlarına yapıştırdım, biraz da "raw amber" ile yağlı boya eskitme.. 

Evet, en güzel eserlerimden biri değil ama, hoş olmamış mı? Bir kalemliğin üzerinden daha çok nereye yakışır ki el yazısı? 

Bu arada kumaşları özledim ben, ipleri, iğneleri, bir süre bunlara konsantre olmak istiyorum galiba, elimdeki ahşapları, şunları bunları tamamlar tamamlamaz. Ruhumdan güzel bir şeyler aksın istiyorum sakız kumaşların üstüne o incecik ipliklerle..bir süre "işlemece" olacak yani meşguliyetim..

Yine görüşmek üzere..


5 yorum:

  1. Eski çocukluğumuzun kalem kutusu. Anılar.... Sizi yeni keşfettim ve takibe aldım. Biraz farklı tasarımlara bakmak isterseniz bloguma beklerim. Saygılar.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Elif ben bayıldım:) Özellikle calligraphy fontları ile yazılmış yazılara bayılırım.:) Kendim de el yazısı olarak bu türde yazarım. Ama bu tahta kalem kutusu bana başka bir şey hatırlattı:) Artık nasılsa okullar bitti çoktan hayata atıldılar. Arkadaşlarım arasında kızlarımın okul öğretmenleri de var ama affetsinler:)) bu tahta kalem kutularının arkasına pergel ucuyla kopya yazardı benim sıpalar:))) Hala saklıyorlar dersteki arkadaşlar arası yazışma notlarını ve kopyaları. Şimdi biri 31 sürüyor diğeri 26 yı:)) Sevgiyle kal ellerine yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Kutunun formu çok güzelmiş yeni görüyorum böyle bir kalem kutusunu ben,el yazısı çok yakışmış hele yağlı boya eskitmeyle birleşmişse tam seyirlik.elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. çocukken vardı benimde, keşke şimdi de olsa...

    YanıtlaSil
  5. Kimbiilir ne güzel işler çıkaracaksın yine Elifçim, heyecanla bekliyorum işlemelerini :)
    Kutunun bu halini çok sevdim, ellerine sağlık, ne zevklisin :) biz çocukken vardı bu kutulardan, daha küçüklerinden ama :)
    Sen o hissettiğin şeyleri öyle olduğun için hissediyorsun zaten, öylesin yani, inan...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...