19 Şubat 2015 Perşembe

Pembe Post



Herkese iyi günler,

Kar yağışından evlere kapanınca, bir kaç demet karanfille evi süsleyip, bir şeyler pişirip, sıcak şeyler içip geçiriyoruz günlerimizi.. 



Pastanelerde satılan minik pizzalardan yaptım dün. Zaten evdeyseniz, böyle mayalı bir şeylerle oyalanmak zevkli oluyor..Bir de eğer böyle minik atıştırmaları seviyorsanız, denemelisiniz mutlaka. Ben bu pizzalardan özellikle de çalıştığım dönemde, elimdeki işleri yetiştirmek için öğle tatiline çıkmadığım günlerde masamın başında yerdim, hem ye, hem çalışırdım ve galiba bu miniklere bağımlılığım o günlerden..Bir yerlerde gözüme çarptı mı almadan duramam, masaya bir porsiyon da bunlardan söylemezsem eksik kalır sanki cafe-pastane keyiflerim..

1 çay bardağı Sıvı yağ     
2 çorba kaşığı Maya     
½ kahve fincanı Toz şeker     
1 su bardağı Su   
3 Yumurta                      
 Tuz                                
5 su bardağı Un                    
Sosis
Sucuk                               
Kaşar Peyniri  

Bir kasede ılık su, maya, toz şeker 10 dak. Bekletilir. Unun ortası açılıp, içine maya dökülür. Yağ, 2 yumurta ve tuz eklenip yoğurulur. Hamurun üstü örtülerek ılık bir yerde 1 saat bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Üzerlerine bastırılır ve dilimlenmiş sosis, sucuk ve kaşar parçaları bastırılarak ortasına yerleştirilir. Kenarlarına 1 yumurta sarısı sürülerek 175 C fırında 25 dak. pişirilir.

Afiyet olsun, kartopu oynarken, kardan adam yaparken üşütmeyin, sıcak içecekleri ihmal etmeyin... 

Ya da edin, üşüyün bu sefer çocukluğunuzdan beri hiç üşümediğiniz kadar, ensenizden içeri giren kar taneleri ürpertirken bedeninizi, atın kendinizi karların üstüne, sonu bir fincan sıcak saleple bitecek kış macerasının tadını çıkarın..Daha kaç kardan adam yapacağını bilmeyen insanoğlu, boşa harcamamalı bu fırsatları, karlar üstüne yağmadan karların üstüne atmalı kendisini..Üşütmenin çaresi var, ölümün yok.. 



7 yorum:

  1. yaşanılanlar, hüznün renklerine boğmuşken bizi, pembeye ne çok ihtiyacımız vardı. elif sana malum olmuş... sen bu mayalı hamur işlerini ziyadesiyle güzel yapıyorsun. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Pizzaları yapamasam da aynen karların tam göbeğine attım kendimi.Ensemden de buz gibi karlar da girdi, ağzım, burnum doldu! Tipide kardan adam kadar kar kaplandım ayrıca ♥

    Zaten nadir fırsatlar var gülmek için; sonuç ne olursa olsun kaçırmamak gerek....

    YanıtlaSil
  3. bu sene kara doyduk çok şükür. çorbaların sıcak yemeklerin kıymetini anladık galiba.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir kar manzarası eşliğinde yaptığın enfes minik pizzaların kokusu buralara kadar geldi:)
    ne güzel demişsin "Daha kaç kardan adam yapacağını bilmeyen insanoğlu!" diye.. hayatın her anını doya doya yaşayacağımız güzel mutlu günlere..
    sevgilerimle elif..

    YanıtlaSil
  5. Kar manzarası süper, minik pizzalar da öyle ! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. her yerde kar var, kara doyduk bu sene, eziyeti de cabası oldu, ama olsun beyaz bir mutluluk yaşındı genede. Sevgiler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...