5 Şubat 2015 Perşembe

Deniz ve Ruhum


Biliyorum, daha var, hem de çok var ama, pencereden içeriye dolan güneş ısıttıkça içimi, deniz kenarlarına atasım geliyor kendimi, suyun o hafifliğine bırakasım geliyor. İnadına televizyonda sörçülerin belgeselleri çıkıyor karşıma, dalgalara kollarımı açasım geliyor..Buralarad bunaldıkça, suyla, tuzlu suyla yıkamak geliyor içimden hayatı, hem temizlemek hem de dezenfekte etmek için hayatın tüm kirlerini..

Şimdilik tek yapabildiğim biraz mavi aksesuarlar serpiştirmek salonun orasına burasına, kurutulmuş bir deniz yıldızını yerleştirmek başköşeye ve beklemek..Güneşli günleri, güzel, sıcak günleri beklemek ve sabretmek..


Şimdi kalksam gitsem o sahillere, kimbilir ne kadar boş, ne kadar hüzünlüdür, belki dalgaların taşıdıkları ile çöplüğe benziyordur, belki görsem o terkedilmiş halini, hayal kırıklığı olacak İstanbul'dan o sahil için gördüğüm tüm rüyalar.Biliyorum...Ama sizin de içinizden ne olursa olsun, neresi olursa olsun kaçmak, ıssız yerlerde koşmak, dağlara doğru haykırmak gelmiyor zaman zaman? 

Yakında, o sıcak günlerde o sahillerle tekrar görüşmek üzere..Sanıyorum daha az haber, daha az gazete lazım bir süreliğine bana, daha az gündem, daha bol el işi..

İzlemede kalın sevgili Hobilemececiler:))



9 yorum:

  1. elif minderler, şezlonglar yok, lodos ve fırtınanın getirdiği yosunlar oluyor genelde, ama kışı daha da güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahh, ne diyorsun, hayal ettiğimden de güzel desene..Sen öyle şanslısın ki..

      Sil
  2. Elif; bunca kirliliği, sen mutlaka gökyüzünün ve denizin mavileriyle örteceksin:) Kim bilir? yine ne güzel fikirler var düşlerinde. Okurken bile nefes aldığımı hissettim, projeleri heyecanla bekliyorum.:) Sevgiyle kal güzel dost.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke becerebilsem, insan bu aralar çok kolay umudunu koruyamıyor aslında, değil mi?

      Sil
    2. Çok haklısın ama yine de pozitif olmak zorundayız. "Karanlığın en yoğun olduğu anlar, aydınlığa en yakın zamandır." demişler, bilirsin... Güneş mutlaka doğacak, bu kadar kolay olamaz.:)

      Sil
  3. elifcim buradaa hava inan bugun senin dusundugun kadar guzeldi:)herkez disari atmis kendini:)
    ama doyamadim senin paylastigin karelere,,inan
    sevgiler elifcim,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sapanca'da yazı yaşıyorsunuz yani, oohh, maşallah, ne güzeldir her yer pırıl pırıl..

      Sil
  4. oh be Elif, sağol, bu güneşli güne ne kadar yakıştı bu fotolar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba bunalıp, bunaldıkça engin mavileri özlerken yalnız değilim :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...