18 Eylül 2018 Salı

Marduk'la Tanışma Zamanı


Ne zamandır, tekrar tekrar yaptığım bir tarif bu..Yapmaktan, yemekten tarifini paylaşmaya vakit olmadı..Kahvenin yanına yakışıyor, yemek sonrası için de hafif bir tatlı..En güzeli, çook ama çok pratik oluşu..



Tarif Pasta Canavarı Duygu Tuğcu'dan..Hatta söylediğine göre onun da annesinden..Tabii, daha pratikleştirmek adına bir kaç minik dokunuşum oldu tarife..Çok pratik ama  tek zorluğu bir gece önceden yapmak..Beklerken lezzetler iyice birbirine geçiyor, kedi dilleri ıslanmadan yumuşayıp pandispanya gibi bir kıvama geliyor. Aralarına karamel gibi farklı soslar veya kuru yemişler, meyveler de eklenerek çeşit çeşit trifflelar şeklinde de yapılabilir..Göz de doyuruyor, damak da..İşte malzemeleri:

 
1 pk.Kedidili Bisküvisi      
2 poşet Krem Şanti       
2 su bardağı Süt     
½ pk.Hazır Çikolata Sosu  
 Hindistan Cevizi Rendesi  



Bir kapta 1 su bardağı sütle krem şanti çırpılır. Kedidili bisküviler krem şantiye bulanarak cam bir tepsiye dizilir. Kalan krem şanti üzerlerine yayılır. Buzdolabına kaldırılır. 1 su bardağı sütle pişirilen hazır çikolata sosu oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Krem şantinin üzerine yayılır. Üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. 1 gece buzdolabında bekletilip, ertesi gün servis yapılır.

Afiyet Olsun..

3 yorum:

  1. Bence bir gece önceden yapılıyor olması büyük avantaj.
    Kaydettim bu tarifi teşekkürler 😘

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor... bir o kadar da pratik bir tarif..

    YanıtlaSil
  3. Beğenmenize sevindim, afiyet olsun şimdiden..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...