20 Nisan 2017 Perşembe

Seri Üretim



Bu seferki poğaçaların hepsi aynı büyüklükte, kenarları aynı kapanmış, pek bir fabrikasyon yani..Benden beklenmeyecek kadar standart..Şu yeni poğaça kalıplarından aldım, gerçekten çok kolaylaştırıyor işi, çok da düzgün bir görüntü sağlıyor, bayıldım..İnsan hamur bitmesin istiyor, hep devam edesi geliyor, bir tür seri üretim hali yani..

Peynirli poğaça bu..İçindeki peynire eklenen yumurta akı, o peynirli için yayılmasını, akıp gidivermesini engellediğinden kalın dolgulu bir poğaça olmasını sağlıyor, zaten herkes biliyordur ama, ben bunu her seferinde yapıyorum, sonucuna her seferinde bayılıyorum..O zaman tarif gelsin, afiyet olsun..

125 gr. Margarin     
1 su bardağı Yoğurt     
1 kahve fincanı Sıvı yağ     
1 tatlı kaşığı Tuz     
3 su bardağı Un     
1 pk.Kabartma Tozu     
1 su bardağı Beyaz Peynir Rendesi     
½ demet Maydanoz     
1 Yumurta     
Susam

Bir kapta oda sıcaklığında margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz, un ve kabartma tozu yoğurulur. Başka bir kasede peynir, kıyılmış maydanoz ve 1 yumurtanın akı ile karıştırılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak elle açılıp, içlerine peynirli malzeme konularak kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. 175 C fırında 30 dak. pişirilir. 

Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. ellerıne saglık nefıs gorunuyor keske bırde glutensız olabılsee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, evet, nohut unuyla da denemeli aslında değil mi? Veya patatesle..

      Sil
  2. poğaça yapmayı beceremeyenlerdenim. sen ise seri üretime geçmişsin. ohhh afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa, asla inanmaamm. O güzel, çeşit çeşit reçelleri kıvamında, renginde yap, bir kuru poğaçayı becereme..Canın istememiştir senin canııın..Dünyada inanmam..Benim marifetli arkadaşım..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...