22 Nisan 2017 Cumartesi

Kaşık Dolusu Çikolata



Bu kaşık kurabiye kalıpları taa 2014'ten kalma..Paşabahçe'den almıştım, görür görmez "iştee, bu işte" diyerek..Bununla kurabiyeler yapıp kahvenin yanına koymak için "ha bugün, ha yarın" diye beklerlerken çook zaman geçti üstünden..Çok mevsim, çok anı, çok insan.."Kısmet" diyelim, "bugünmüş o gün" diyelim artık, ne yapalım..Ve buzdolabında beklediğinden piştikten sonra kıtır kıtır olan bu çikolatalı kaşık bisküvilerin tarifine geçelim daha da uzun bekletmeden..





3 çay bardağı Un     
1 kahve fincanı Kakao     
175 gr.Margarin     
1,5 çay bardağı Toz Şeker     
2 Yumurtanın Sarısı     
1 çay kaşığı Vanilya     
80 gr.Bitter Çikolata

Bir kapta oda sıcaklığında margarin, un, kakao, vanilya, şeker ve yumurta sarıları  yoğurulur. Buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur unlanmış tezgahta merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180 C fırında 15 dak. pişirilir. Bu arada bitter çikolata benmari usulü eritilir. Fırından çıkıp oda ısısına gelen kurabiyeler çikolataya batırılarak yağlı kağıt üzerinde donmaya bırakılır. Çikolatalar sertleştiğinde servis yapılır. 

Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. enfes görünüyor... hele bu saatte daha da güzel görünüyor insanın gözüne.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah keşke gönderebilsem, aahh...

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...