3 Nisan 2017 Pazartesi

Çikolatalı Fındıklı Mus Pasta



Görüntü çok havalı değil mi? Çok zor bir pastaymış gibi duruyor, çok meşakkatli..Saatler harcamak lazım, uğraştırıcı, bir de ya tutmazsa diyorsunuz değil mi? Bir de o malzemeler var mıdır ki evde?







Yok canım, hiç de öyle değil..Basit, risksiz, pratik..Yaptıkça yapası geliyor insanın, bittikçe tekrar yapası..Zaten adı pasta da olsa, mus hafifliğinde olduğundan, fark etmeden alıyorsunuz kalorileri bünyeye, fark etmeden fark etmeden :)) Tarif kolay, anlatacağım..Onu özel kılan tek şey, pasta çemberleri..Bu çemberler olmadan başarı biraz zorlayabilir sizi..Ama bu tek kişilik pasta çemberlerinden kullanırsanız, yoksa da ediniverirseniz bir ara, pilav servisinden irmik helvasına, pastadan patates püresine, inanılmaz bir sunum deneyimi yaşarsınız evinizde, benden söylemesi:))

Ama sakın pastanın büyüsüne kapılıp, pasta servislerim tığ işlerimi atlamayın, onlar daha çok emek istediler, anlayın artık durumu yani..Bu arada, anlatıyorum şimdi pastayı, bakın aşağıda:




Taban: 
150 gr.Yulaflı Bisküvi     
1 kahve fincanı Badem     
50 gr.Margarin     
2 çorba kaşığı Süt
Mus: 
100 ml. Krema     
100 gr. Bitter Çikolata     
1 pk. Krem Şanti     
1 çay bardağı Süt     
3 çorba kaşığı Kahvaltılık Fındık Kreması
Üzeri: 
Kakao     
Süsleme Şekerleri 

Tek kişilik pasta çemberlerinin iç kısımları yağlanıp, kalıpların içlerine yağlı kağıttan kesilen şeritler yerleştirilir. Çemberler küçük bir tepsiye dizilir.

Bisküviler ve badem rondoda öğütülüp, içine süt ve eritilmiş margarin eklenir. Çemberlerin içlerine   paylaştırılıp, kaşık ile bastırılarak ilk katman haline getirilir. Buzdolabında bekletilir.

Bir tencerede krema ısıtılır. İçine çikolata eklenip ateşten alınır ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Bir kapta sütle krem şanti çırpılır. Krem şantinin yarısı bir kaba ayrılarak, fındık kreması eklenip tekrar çırpılır.

Kalan krem şantiye oda sıcaklığına gelen çikolatalı karışım eklenip çırpılır. 

Buzdolabındaki bisküvili tabanların üzerine önce fındık kremalı krem şanti yayılır. 

En üste çikolatalı krem şanti paylaştırılır. Üzerleri tatlı kaşığı ile düzeltilerek buzdolabında 3 saat bekletilir. 

Servisten önce üzerlerine kakao serpilir ve çemberlerinden çıkarılır. Süsleme şekerleri ile dekore edilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun..Güzel geçsin yeni haftanız..

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...