16 Nisan 2017 Pazar

Bugün Tek Bir İşimiz Var



Bugün hepimizin dışarıda tek bir işimiz var..Çok önemli, ertelenmeyecek, boş verilmeyecek..Bizim gibi sabahın erken saatlerinde vatandaşlık görevini halledenlerdenseniz, geriye koca bir gün de kalıyor elbet..Ama ben sandık sonrası pikniğe gidenlerden olmadım hiç..Her oy verişim de, o "ilk oy" hatıralarım gelir aklıma, hüzünlenirim ben..Çocukluğumda en temiz-şık elbiselerini giyinip sandığa giden anne-babamla sınıf kapılarında bekleyişlerimiz, liseyi bitirirken artık "adam sayılmanın" gururu, sevinci ve omuzlarımda hissettiğim sorumluluğu ile attığım ilk oy..Demokrasi bayramıdır seçim günleri benim için, sonuç ne olursa olsun önemlidir, özeldir..  



Ve böyle günlerde bizde program genellikle sandık sonrası vatandaşlık görevini yerine getirmenin huzuru ve seçme-seçilme hakkına sahip olmanın tatlı gururu ile güzel bir pazar kahvaltısı ile başlıyor..Evde dinlenme, bolca yeme-içme ve tabii ki biraz da işleme..Sayımlar başlayana kadar dinlenme-heyecanla vakit geçirme ve gecenin o oldukça geç vakitlerine kadar -ki artık o saatleri de bulmuyor kesin sonuçlar- sonuçları takip etme..

İşte o yeme-içme kısmına bir hazırlık da peynirli bisküvi olsun..Bizim gibi çay demleyip televizyon karşısına sıralanacaklar için gelsin..Malzemeler her evde bulunabilecek olanlardan zaten, haydi kolay gelsin..

155 gr. Un     
100 gr. Oda Sıcaklığında Margarin     
100 gr.Rende Kaşar Peyniri     
1 çorba kaşığı Kekik     
1 Yumurta Sarısı     
Tuz 

Bir kapta un, tuz, yağ ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırılır. Peynir, kekik, yumurta sarısı   ve 1 çorba kaşığı soğuk su eklenerek hamur yapılır. Buzdolabında 20 dak. bekletilir. Unlanmış tezgahta merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. 200 C fırında 15 dak. pişirilir. 

Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. Biz de de anılar anlatılır hep. Hep aynı şeyler ya, olsun :)

    İşlemenin tamamını merak ettim. Bu marin desenler bana hep çok iyi gelir nedense.
    Peynirli bisküvi de tam çay yanına olmuş. Afiyet olsun canım. Bugün ülkemize hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok ama çok az kaldı, bitsin, paylaşacağım heyecan içinde, benim de vurulup başladığım işlerden, ben de çok severim böyle denizli, gemili, deniz fenerli şeyleri..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...