28 Mart 2017 Salı

Tertemiz


Bu aralar elim hep temizlik bezlerine gidiyor, renk renk kurulama bezi, mutfak havlusu, tığ işi el bezleri, kenarları oyalanmış, fistolanmış  havlular, bezler, silmeye, parlatmaya, ağartmaya yarayan her şey..Hamarat olmadım hiç ben, kısıtlı her zamanımı bir yerlere ovalamaktansa okumaya, üretmeye, sevdiklerime ayırmaya gayret ederim hep..Ama ya bu aralar üzerimdeki bu arınma hali? Siz de kirlenmiş, eskimiş, pörsümüş hissediyor musunuz kendinizi? Modern hayatın üzerimize sinen o egzoz kokusu, bacaların kustuğu kara dumanlar üzerinize yapışmış, hatta denize sızan mazota bulanmış bir martı gibi kanatlarınızı taşıyamaz, ayaklarınızı hareket ettiremez hale geldiğinizi hissetmiyor musunuz?


Galiba kirlettiğimiz doğa, yitirdiğimiz insanlık, her gün kendimizden, ruhumuzdan kaybettiğimiz bir şey öyle üst üste geldi ki, kirliyiz artık..O pembe-beyaz, süt kokulu bebekler olarak kalamadık işte..Dahil olduğumuz kötülükler, yanından bakarak sadece bakmakla ve üzülmekle yetinerek geçip gittiğimiz lağım çukurları, evimize kadar sinmesin diye camı-pencereyi kapattığımız o insanı tıkayan, gri, ağır bulut artık üzerimizden akıyor sanki..Nasıl temizleneceğiz hep birlikte, nasıl döneceğiz ilk halimize, nasıl olacak bu işler? Galiba kendini, ruhunu, çağını temizleme telaşı içimdeki bu temizlik merakı..

Tamam, biraz daha mutfak havlusu..En emicisinden, kenarları en dantellisinden, en mis kokulusundan? Peki kaç havlu temizleyecek hepimizi? Ya da hala temizlenme umudu var mı iliklerimize işlemiş, terimizden fışkıran bu kötülüğümüzün, tüketen, eriten, yiyip bitirmekten başkasına meyletmeyen bu aç gözlü nefsimizin? Bir gece aniden hepimiz yok oluversek bu dünyadan sahte oyunumuzun sadece kendimize kazandıran kuralları ile birlikte, yeni, tertemiz bir insanlık doldurur mu yerimizi ertesi sabah?   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...