11 Şubat 2017 Cumartesi

Açma



Açma..Simite göre yağlıdır ama, başka hiçbir hamur işinde sevmediğim o yağlı yağlı, pofuduk hamur haline bayılırım. Biz çocukken sadece sadesi varken, şimdi artık, "abartının/yetmezliğin/doymazlığın yüzyılında" zeytinlisi başka bir şey..Bir de çikolatalısı var ki "Neriman Tokdil Fırını"nından tanıyıp sevdiğim, çikolatalı kruvasan solda sıfır yanında.. 

Hazır önümüzde uzuun bir pazar kahvaltısı da varken, ben zeytinli ile "açma" diyeyim sizlere bugün, en kısa sürede bir de çikolatalı borcum olsun..Afiyet Olsun..



2 su bardağı Ilık Süt     
1 su bardağı Sıvı yağ     
1 pk.Instant Maya     
1 çorba kaşığı Toz Şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz           
6 su bardağı Un
İçi: Zeytin Ezmesi
Üzeri: 
1 Yumurta Sarısı     
Ay çekirdeği içi


Maya ve şeker sütle karıştırılır. Bir kapta sıvı yağ, tuz ve unla karıştırılarak yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı şekilde 50 dak. Mayalanmaya bırakılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak merdane ile açılır. Üzerlerine birer tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürülerek rulo yapılır ve açma şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, ay çekirdeği içi serpilir.  5 dak. Tepside bekletilir. 180 C fırında 30 dak. Pişirilir. 

Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum..

2 yorum:

  1. Çoooook lezzetli görünüyor... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açmanın büyüsünden sen de kaçamadın, bak :)) çok teşekkürler..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...