1 Aralık 2016 Perşembe

Yumuşacık



Yumuşacık, pamuk pamuk bir kurabiye nasıl yapılır derseniz, ben de yeni buldum bu tarifi..İçinde lor olduğundan kaymaksı pamuksu bu kurabiyemin bir de şekerpare gibi şerbetli, tatlı bir versiyonuyla karşılaşınca onun da müptelası olduk Sığacık Pazarı'nda..Ama içinde bolca lorla birlikte irmik de olan o versiyonu henüz becerebilmiş değilim evde, o yüzden o kısmı şimdilik atlıyoruz:))  



Tarif çok kolay, hafta sonuna hemen deneyebilirsiniz hatta..Haydi, yumuşacık pişirelim ve yiyelim onları..Let them eat..:))

75 gr.Margarin     
1,5 su bardağı Pudra Şekeri     
250 gr.Lor     
1 Yumurta Akı     
1 pk.Vanilya     
2,5 su bardağı Un     
1 pk.Kabartma Tozu   

Oda sıcaklığındaki margarin ile tüm malzeme yoğurulur. Hamur unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülüp toz şeker serpilir. 175 C fırında 25 dak. Pişirilir.       

Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. Ben de un kurabiyesi yaptım ama gözüm bunlarda da kaldı :(

    YanıtlaSil
  2. oo, un kurabiyesi, o tek başına efsanedir..Bunlar figürasyon onun yanında, jön o jön..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...