9 Aralık 2016 Cuma

Ekmek Aşkına



Haberlerden kaçtıkça hobi odama saklanıyorum, gündemden ürktükçe mutfağa koşuyorum..Bu yıldan bir şekilde kurtulana kadar pek de öyle ortalarda olamayacağım gibi görünüyor..Bu durumlar biraz üretim olarak göz şenlendirse de, galiba göbek olarak da geri dönüyor biraz..Olsun, yulafla, kepekle dengeleriz durumu biz, yeter ki insanlık olsun biraz etrafta, ölümler olmasın, açlıklar, savaşlar olmasın.. 


Yulaflı ekmek tarifimle merhaba diyeyim bu hafta sonuna..Ekmek herkes tarafından sevilmez mi? Her şey bu bir lokma ekmeğin peşinden koşmalar için değil mi zaten? Ekmek aşkına durulsun huzursuz ruhlarımız bu yeni yılla birlikte, ekmek aşkına sıcak bir ekmeğin zevkini alabilecek ağız tadımız olsun..

Afiyet Olsun..


3 su bardağı Un     
1 su bardağı Ilık Su     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 tatlı kaşığı Toz Şeker     
1 su bardağı Yulaf Ezmesi     
½ çay bardağı Zeytinyağı

Tüm malzeme yoğurularak oda sıcaklığında 50 dak. mayalanması için bekletilir. Hamurdan 8 parça koparılarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülüp, yulaf ezmesi serpilir. Oda sıcaklığında 20 dak. daha bekletilir. Süre sonunda 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından çıkınca üzerlerine nemli bez örtülerek bir kaç dakika bekletildikten sonra servis yapılır.

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. senin şu ekmeklerine bayılıyorum. pofuduk, pofuduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayayı da yazsam iyiymiş..Şu instant mayalar hayatımı kurtardı, tüm maharet mayada..

      Sil
  3. Oh, mis gibi. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, hep beraber inşallah..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...