19 Aralık 2016 Pazartesi

Yılbaşı Ruhu



Nihayet evi biraz süsleyip, ışıklandırıp, yeni yıl için bir şeyler yapmaya başladım..Kokinalar, yılbaşı süsleri, çam dalları ve kurabiyeler..



Ağzımız tatlansın, ağız tadı ile gelsin yeni yıl, hep de öyle geçsin..Çook yoruldum, çook yorulduk, çok zor geçirdik bu yılı..Yeni yıl, bu eskisinin tüm hatalarını affettirsin, tüm hatalarımız belki de birbirimize karşı..Ben de bu kurabiyenin tarifini paylaşayım, yıl boyu hatam, kırıcı bir yorumum, cevap vermeyi unuttuğum bir soru, üzdüğüm bir dost varsa, onlara gelsin, ağız tadımız hep yerinde olsun..Afiyet Olsun.

180 gr.Un     
55 gr.Pudra Şekeri     
125 gr.Oda Sıcaklığında Margarin
Üzeri: 
1 çay bardağı Pudra Şekeri     
3 çay kaşığı Süt     
1 çay kaşığı Glikoz  

Tüm malzeme yoğurulur. 20 dak. Buzdolabında bekletilir. Unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilerek 180 C fırında 12 dak. Pişirilir. Üzeri için bir kasede pudra şekeri, süt ve glikoz karıştırılır. Bir buzdolabı poşetine doldurularak poşetin köşesi kesilir. Kurabiyelerin üzeri süslenir.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım!
    yen yıl ruhuna kurabiye, kurabiyeye mum, muma kırmızı çoook yakışıyor.
    Dilerim tüm dileklerin gerçek olsun, 2017 öyle bir yıl olsun ki 2016 yılında yaşanan tüm kötülükleri silip atsın.
    kurabiyeden bir tane alıp kaçtım ve sevgiler yolladım.

    YanıtlaSil
  2. pinterest de kurabiye tarifi bakmaktan yoruldum., en beğendiklerimden birini yapmışsın afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıvamı, kıtırlığı çok güzel, hamuru da çok güzel şekil alıyor, pinteresti boşver, bana takıl :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...