7 Aralık 2016 Çarşamba

Kapalı


Sabah biraz dışarı çıkmamıza müsaade etse de hava, öğleden sonra yüzünü ekşitti yine, ağlamaya başladı halimize bakıp bakıp belki de. Pişirmek, yemek, içmekle değerlendirmek düştü bize de bu kapalı günde..Bir de eski bir güneşli günün fotoğrafını paylaşmak o güneşli günleri tekrar çağırırcasına..Bu kış çok soğuk mu olacak gerçekten bilmiyorum şimdiden ama, galiba biraz kasvetli olacak..:((

Zeytinli kareler fotoğraftakiler..Eve hapsolduğunda denemek isteyenlere gelsin, güneşle, neşeyle, sevgiyle gelsin..

4 Yumurta     
1 su bardağı Sıvı yağ     
1 çay bardağı Yoğurt     
1,5 su bardağı Dilimlenmiş Siyah Zeytin     
3 su bardağı Un     
1 pk.Kabartma Tozu     
1 su bardağı Kıyılmış Maydanoz-Dereotu     
1 çay kaşığı Tuz
Üzeri İçin: 
Çörekotu


Bir kapta tüm hamur malzemesi çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen bir kalıba dökülerek üzerine çörek otu serpilir. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. Fırından çıktığında oda sıcaklığına gelene kadar beklenir ve küçük karelere kesilerek servis yapılır.  

Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. Bugün lokma hamur boğazımdan geçmemişken bu bana yapılır mı?
    Grev kırıcılığı bu resmen!

    Çok güzel görünüyor Elifcim. Ellerine sağlık. Komşunuz olmayı fena halde düşünmekteyim :)

    YanıtlaSil
  2. Keşke, bayılırım, bana yemek değil, yedirmek gerek zaten, ağıma düşürdüm mü seni tamamdır, 2 ayda yuvarlanırsın bizim evle kendininkinin arasında, garantili :))

    YanıtlaSil
  3. bütün marifetli bloggerlar birbirine yakın yaşasa hayat muazzam olur.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...