22 Aralık 2016 Perşembe

Hoşluk



Eskilerin dediği gibi, "kış kışlığını, yaz yazlığını yapacak"..Yoksa tadı olmuyor. Yani şimdi havalar tam tadında..Yağmur, karla karışık hem de..Soğuk, açıkta unutursanız kulak donduranından..Şu aralar, hele de yılbaşı üstü, hele de buz gibi kış vakti, kıyıda köşedeki, mahalledeki köşe başlarına sığınan üşümüş, ürkek, üzgün bakışlı o insanlar için, o satıcılar için bir sade eldiven, bir sıcak çorap, bir geniş atkı hediye edivermek, hiç de beklemedikleri bir anda, hiç de beklemedikleri sizden..Hoş olmaz mı ki? Asıl hoşluk o değil midir her yıl hediye alınan ve genellikle benzer hediyelerle geçiştirilmeye çalışılan o tanıdık, akraba, arkadaşlar yerine?



Bir hoşluk da bizim evden..Sapanca'daki evde, yeşille kahverenginin birbirine karıştığı o bahçeli evde sarı yaldızı ile eve gelenleri karşılayan bizim koca anahtar, bundan böyle deniz kenarına taşınacak, yeni beyaz elbisesi ve kıvrımları arasına takılı kalmış onlarca güzel anısını da yanına alarak..   

Bugün herkese kucaklar dolusu hoşluk gönderiyorum, hoşluk yapanlarınız bol olsun, eviniz ve yüreğiniz hoşluklarla dolsun taşsın..

2 yorum:

  1. Sapanca da kesisti mi acaba yollarimiz? Anahtar ise bambaska bir sey olmus. Cok begendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki, Yanıkköy'deydik biz, belki de çarpıştık bir gün bir yerlerde, kimbilir? Kalbimin anahtarıdır o, uzaktan belli olmaz ama, kolay açılır:)) (maalesef..)

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...