21 Aralık 2016 Çarşamba

Biraz Enerji Lazım



Sadece kışın soğuğundan korunmak, bağışıklık sistemini ayakta tutmak için değil, kafayı rahatlatmak için de biraz enerji lazım..Tamam, tam adı ile, dürüstçe söyleyeyim, şeker lazım..Bir kötü madde gibi bağımlılık yapsa da, bu yüzyılda "tu kaka" ilan edilmiş olsa da, bu da geçer, kimyasal yiyecekler arasında bizim pancarın şekerinin rafine hali "en doğal, en sağlıklı" ilan edilir bir gün, biliyorum..Bu işler böyle olur, bu sağlık sektörü önce ilacı icat eder, arkadan hastalığı, ve korkak, ürkek, kaygılı yenen her yiyeceğin faydası olmaz, zararı dokunur..İşte hepsine birden dayanabilmek için, bu yüzyılda hayatta kalabilmek, şu günlerde hala içindeki umudu besleyebilmek için enerji lazım..



Ve sevgiyle yapılmış bir kek..Pişirene de enerji veriyor, yiyene de..Bu sefer ki Brownie cupcake hem de..Herkese enerji vermesi dileğiyle..

2 su bardağı Toz Şeker     
4 Yumurta     
1 pk.Vanilya     
1 pk.Kabartma Tozu    
 200 gr.Eritilmiş Margarin     
1 su bardağı Süt     
50 gr.Kakao     
2,5 su bardağı Un
Üzeri için: 
Hazır Çikolata Sosu     
Antep Fıstığı Tozu

Tüm kek malzemesi çırpılıp, kağıt kek kalıplarına paylaştırılır. 180 C fırında 30 dak. Pişirilir. Kekler oda ısısına geldiğinde üzerlerine hazır çikolatalı sos gezdirilip, fıstık serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. Ama buna hayır denmez ki :)) Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sebebimsin diyorum, başka da bir şey demiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsuuun, tombiş de lazım dünyaya, hep manken, hep 0 beden olmaz ki:))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...