20 Mayıs 2015 Çarşamba

Laleli Hobilemeceler ve Pesto


Merhabalar sevgili Hobilemece'ciler, her şey yolunda mı? Bu akşam sizlerle bugünün ekmeğinden fotoğraflar paylaşmaya geldim.

Ekmeğin sadece görüntüsü bile sizin de burnunuza o güzel mayalı kokuyu getirmiyor mu? Peki bir de içinden sarımsaklı, fesleğenli, zeytinyağlı ve kavrulmuş fıstıklı kokular da yükseliyor dersem, bu pamuk ekmekleri yeterince anlatabilir miyim acaba? 


Laleli bir tabaktan sizlere poz veren bu güzel tam buğday ekmeğine, Ramazan'ın ilk iftar sofrasına yetiştirme telaşında elimden düşürmediğim laleli örtümü de eklemek istedim, malum gözüm bu örtüden başka bir şey görmüyor bu aralar..Laleli bir post oldu böylece fesleğenden öte..Ama henüz örtüyü tamamlayamadığıma göre, yine fesleğene dönelim yani pestoya, aslında tam olarak Pestolu Tam Buğday Ekmeğine..

500 gr.Tam Buğday Unu
1 pk.Instant Maya
3 çay kaşığı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çorba kaşığı Toz şeker
200 ml.Ilık Süt
150 ml.Ilık Su
Pesto Sosu için:
50 gr.Taze Fesleğen
30 gr.Çam Fıstığı
3 diş Sarımsak
6 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber  

Tüm hamur malzemesi yoğurularak oda sıcaklığında üstü kapalı olarak 1 saat bekletilir. Bu arada pesto sosu için bir tavada çam fıstıkları kavurulur. Rondoda fıstıklar, fesleğen yaprakları, sarımsak, tuz ve karabiber arada yavaş yavaş zeytinyağı eklenip çekilerek sos haline getirilir. Kabaran hamur tekrar yoğurularak un serpilmiş tezgahta dikdörtgen açılarak üzerine sos sürülür. Rulo şeklinde sarılan hamur yağlı kağıt serilmiş bir kalıba yerleştirilerek oda sıcaklığında üstü kapalı olarak 1 saat daha bekletilir. Süre sonunda ekmeğin üzerine su sürülerek 200 C fırında yanında bir kap su ile birlikte 30 dak. pişirilir. Fırından çıkan ekmeğin üzerine su sürülerek dış kabuğunun yumuşaması sağlanıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Ben hemen işimin başına dönüyorum. Televizyon karşısında, ama gözümü işimden hiç kaldırmadan biraz ekonomi haberlerini dinleyeceğim, yanımda bir kase kayısı, aklımda yarına pişecekler..

Tekrar görüşmek üzere  


4 yorum:

  1. Oy oy nefis gözüküyorlar. Ellerinize sağlık. Pesto sosu kızım çok sever. Hep hazır alırdım . Bu tarifi mutlaka deneyeceğim..Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, pesto çok kolaydır, şu sıralar taze fesleğen de kolayca bulunurken dene, bayılacaksınız..

      Sil
  2. ekmeği çok seviyorum, fesleğene bayılıyorum, yaptım gitti bu haftasonu mis gibi ekmeği...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pişman olmayacaksın ve bu yaz bu tarifle geçecek, göreceksin.

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...