12 Mayıs 2015 Salı

Pastacıdan Pasta, Çikolatalı Hem de Çok



Merhabalar sevgili hobilemececiler, bu aralar sabah kahvaltı için sahildeyiz, yürüyüş için sahildeyiz, gazete okumak için sahildeyiz, sabah kahvesi için sahildeyiz, yani sahildeyiz kısacası..

Bu yoğun gündem arasında buralara da pek uğrayamadım ama, bugün nihayet sizlerle çok çikolatalı bir pasta tarifi paylaşacağım, aslında tarif Burçin Birdane'ye ait, uygulama, süsleme, fotoğraflama ve yeme ise bana..



Uzun zamandır sağlıklı beslenme gayretlerimize rağmen her tür kutlama, özel gün, bayram vs. fırsatını kollayıp pasta denemelerime devam ettiğimi biliyorsunuz. Yakında sırf pasta yapabilmek uğruna ayın tek günleri için birer kutlama, çift günleri için ayrı kutlama pastalarına geçersem şaşırmayın, giderek bahane üretmekte zorlanmaya başladım ama içimdeki pasta yapma aşkını tüketemedim henüz :))


Bu tarifin güzel yanı, herhangi bir katkı maddesi kullanmadan pastanelerinkilerin kıvamında bir kek ve krema elde edebilmeniz. Ama biraz da sabır gerekiyor, çünkü lezzeti artmış, kolay şekil verilebilen ve süslenebilen bir pasta yapımı için bir kaç gün önceden başlamak gerekiyor..Kekin bayatı, kremanın donmuşu, sıvanmış pastanın kurumuşu makbul bu işlerde, kulağa ne kadar garip gelse de..Yani "günlük pasta"-"taze pasta" teorideki kadar gerçekçi değil bu işin ilmine dalanlar için.  


Ben keki elimde hazır bulunan güllü armut konservesinin suyuyla ıslattım, ama sizlerin evinde bendeki gibi böyle egzantrik denemelerden kalma sıvılar olmayabilir doğal olarak, o durumda istediğiniz bir reçelin sulandırılmış suyu, az şekerli süt, meyve suyu vs. vs. her şey olur sade su dışında..Sade su keke zarar veriyormuş, öyle diyorlar..

Geçiyorum tarife..
        
140 gr. Margarin
310 g. Toz şeker
3 Yumurta
100 ml. Hazır Krema
195 gr. Un
70 gr. Kakao
4 gr. Karbonat
1 pk.Kabartma Tozu
Ganaj kreması için:
250 ml. Hazır Krema
175 gr. Bitter Çikolata
75 gr.Sütlü Çikolata
25 gr.Margarin

Damla Çikolata

Oda sıcaklığındaki margarin ve toz şeker mikser ile çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir. Krema ilave edilir. Un, kakao, karbonat ve kabartma tozu eklenip, kalıba boşaltılarak 180 C fırında 55 dakika pişirilir.
Kreması için  bir tencerede krema ısıtılır, içine çikolatalar eklenir. Margarin eklenerek karıştırılır. Kek ve ganaj bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün katlar halinde kesilen ve şerbetle ıslatılan kekin arasına ganaj sürülüp, damla çikolata serpilir, üstü ve etrafı da ganajla kaplanır. 1 gece buzdolabında bekletilir, ertesi gün üzerine spreyle su sıkılarak şeker hamuru ile kaplanır.

Afiyet Olsun.
Sonrası da pastayı yeme, yalanma, temizlenme, vs. kısımları, o kısımların tamamını hayal gücünüze bırakıyorum. Ellerinizle artan ganaj kremasına dalıp, ancak hamama giderek temizlenecek hale gelmeniz de olasılıklar dahilinde, kim tutar sizi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...