4 Mayıs 2015 Pazartesi

Ferah Zamanlar


Selam hobilemece dostları, nihayet evde klavyeyi önüme çektim, oldukça sıcak bir günü ferahlamaya çalışarak geçirdikten sonra, evdeyim..



Bunlar ferahlatıcı tuzlu kurabiyelerim..Yumuşacık tuzlu kurabiyeler bunlar ve de limon kokulular..Dışarı çıkarken çantaya atmalık, ara öğünde atıştırmalık..Hatta çay içerken sandalyenin etrafında dolaşan kedilerle paylaşmalık..Çook sevdiler bu limon kokulu tuzluları onlar da..Tarifi kolay..

500 gr.Un     
250 gr.Margarin     
125 gr.Süt     
Tuz     
2 Yumurta     
1 Limon     
½ çay kaşığı Karbonat

Un, küp küp kesilmiş margarine, 1 yumurta, tuz, süt, limon kabuğunun rendesi, karbonat ve 1 çorba kaşığı limon suyu yoğurulur. Buzdolabında 20 dak. Bekletilir. Hamurdan parçalar koparılarak şeritler yapılır ve birbirlerine dolanarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerlerine 1 yumurta sürülür. 175 C fırında 25 dak. Pişirilir.   

Afiyet olsun, ferahlık versin..


Bunlar da ferahlatıcı ağaç gölgeleri, su şıkırtıları ve Maşukiye.. Özlemişiz, uzun zaman olmuştu, zamanı şimdi gelmiş demek ki oralara geri dönüşün..

Oralarda bir evimiz olduğu günlerde hissettiğim duygularımda değişiklik yok, hala başka nerelerde bulunursam, gecelersem, yaşarsam bile, her şehrin ortak tek bir güzel tarafı var ki eve dönüşü, yani İstanbul'a.. 

Neyse, özlemişim evimi, kaçıyorum ben..Anlatacak çok şey olsa da, anlatacak zaman her zaman sıkıntı..Sizler için de öyle değil mi? Keşke bir kopyam olsa da bütün gün ferah ferah yeni fotoğraflar, yeni postlar yayınlasa, yorumlarınızı cevaplasa, sizleri ziyaret etse, yorumlar bıraksa..Bir tür dolly yani, dollylemece misali :))


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canim :) çok severim tuzlu kurabiyeleri ama limonlusunu hiç denememiştim. Hem rendesi hemde suyu miss gibi buram buram limon kokulu şahane gercekten.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık nefis gözüküyor olsada yesek..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...