15 Mayıs 2015 Cuma

Bugün Kandil


Merhabalar herkese İstanbul'dan..Dışarıda pırıl pırıl bir güneş, bizim evde kandil simidi kokuları, seviyorum ben her çeşit özel günü..Zamanı yakalayıvermek gibi geliyor saçlarından, hayata bir çentik daha atıvermek gibi..

Hemen kandil simitlerimin tarifini vereyim, akşam olmadan denemek isteyenler ve bu güzel günü benim gibi evlerinde bu koku ile geçirmek isteyenler için..Bugünkü tarif Deniz Orhun'dan..Başkaca da anlatacak çok bir şey yok, sözün bittiği bir yerlerde çünkü bu simitler..mahlebin kokusunu söylesem ve kıtır kıtır bu minik simitlerin ilk ısırışta damağınıza dağıldığından bahsetsem yetmez mi?



2 su bardağı Un
1 çay kaşığı Tuz
1 çorba kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
5 gr.Instant Maya
150 gr.Margarin
Üzeri İçin:
Un, Susam
Yumurta Sarısı, Çörek otu

Tüm malzeme oda sıcaklığındaki margarin eklenerek yoğurulur. Simit şekli verilir. 2 çorba kaşığı Un 1 su bardağı suyla karıştırılır. Simitlerin bir kısmı unlu suya batırıldıktan sonra susama bulanır, diğer kısmın üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 180 C fırında 20 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun, herkesin Kandili mübarek olsun..


Benden bu kadar bugünlük..Lalelerimi işlemeye devam edeyim gidip de, ay sonuna kadar bitirip sizlerle de paylaşmayı planlıyorum, bakalım artık..Kuyrukta bekleyen işlerin yanına bir de yine Hardanger mi eklesem diye de aklıma gelmiyor değil ama, ona bakalım artık..

Neyse, kaçtım ben, herkese miskin, huzurlu, keyif dolu bir hafta sonu diliyorum kaçarken de..


4 yorum:

  1. Hafta sonu dileklerin süper :) Benim için pek gerçek olamayacak gibi ama sağol yine de :)
    Afiyetler olsun, Allah kabul etsin simitlerini ve Kandilin kutlu olsun senin de :)

    YanıtlaSil
  2. Hayrın ve duaların kabul olsun...
    Hayırlı kandiller Elifcim...

    Simitin harika görünüyor... Yiyenlere afiyer olsun..

    YanıtlaSil
  3. Nefis gözüküyorlar. Senin de kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş kandilin kutlu olsun Elif:) geç bir cevap oldu affet. Dört ayaklı dostun yatışına bayıldım. Yatıp güneşe esneyesim geldi;)) mutlu hafta sonları olsun. Ellerine sağlık güzel dost.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...