31 Mart 2015 Salı

Yeni Bir Nakış, Yeni Bir Örtü


İyi akşamlar sevgili hobi ve nakış severler, nasılsınız? Bugün sizlere örtümden bahsedeceğim, ben çok sevdim, bakalım siz de sevecek misiniz? Bir süredir elimdeydi, sizlerle de paylaşmıştım ya hani, benimle birlikte seyahatlere bile çıktı, gezdi, geldi ve nihayet kullanıma hazır hale geldi. Biliyorsunuz daha önce denemediğim bir nakış çeşidi gördüm mü dayanamıyorum, heyecanımı yenemeyip hemen denemeye koyuluyorum, işte bu da onlardan biri..

Aslında kumaş, samimi davet sofraları için kullandığım bir örtüme çok benziyor ama, bu sefer üzeri İsviçre nakışı ile bezeli olan bu kumaş, Alman Keteni adı sanıyorum, Zweigart, daha farklı bir havada oldu..Kahve tonlarını severken bir de kareli olunca, hatta nakışı da beyaz olunca, işlemez de, kullanmaz da ne yaparsın? Daha önce de sözünü ettiğim gibi aslında oldukça kolay olan bu işleme, tamamlandığında dantele benzer görüntüsü ile bu dikiş-nakış işlerinden hiiç anlamayan, laf aramızda pek de hoşlanmayan bizim evin adamı tarafından bile gururla eşe-dosta gösterilir olmuştu daha bitmeden bile..

Ve, mutluyum örtümle, çok sevdim. Yeni bir taneye daha başlamak için sabırsızlanıyorum hatta.. 


Denemek isteyenler için yakından fotoğraflarım da var, dikkatli bakınca ne kolay olduğunu anlayacaksınız zaten. Biraz kareli kumaş, biraz beyaz ip, geri kalan teğellerin birbiri ile dansı..



Arkasına da ütü ile yapışan kumaş teladan geçirip, kenarlarını kıvırdım. İyi ki varsınız sevgili, pahalıcı, nazlı küçük esnaf, mahallemizin terzileri, sayenizde 1 ay sonraya gün alıp, kumaşın kendisinin 2 katı para ödemek istemeyince, kendim diktim, sanıyorum bu sebepten kendimi hayli geliştireceğim zaman içinde :))



Bahar geliyor ve ben bu bahar daha böyle çok şey işlemek istiyorum, belki amerikan servisler, belki kareli bir mutfak önlüğünün etek ucu, hatta bir runner, peki bira mutfak havlusu, hani şu torşon dediklerinden? Yaşadığım yeri güzelleştirecek o kadar çok şey yapabilirim ki bu kareli kumaşlarla ve bu İsviçre Nakışıyla? Aklınıza gelenleri benimle paylaşır mısınız? Neler neler yapsak bu bahar bunlarla? Hazır bu kolay işi çözmüşken ve tadını almışken? Neler olabilir sıradakiler bu bahar?



10 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım ben de arsivime çoktan eklemistim bunu. Ama siz yapmissiniz bile.. ellerinize saglik. Bu arada blogumda cekilis var beklerim

    YanıtlaSil
  3. Belli ki çok uğraştırıcı, ancak çok güzel olmuş!

    YanıtlaSil
  4. Bol, robadan, dizlerde bi elbise, kırımızı ekoseli kumaştan, kolları kısa ve bol, böyle biraz karpuz kol gibi ama uçları serbest, omuzdan büzgülü gibi, yakası kare. O kare yaka da silme bu senin zarif nakışınla kaplı ;) Aklıma bu görüntü geldi sen sorunca :))
    Çok şık olmuş gerçekten de, hava atılacak kadar şık, zarif :)
    Ellerine sağlık Elifçim, bana göre hayli zor (ki inceledim iyice yakın fotoğrafı) bu nakışı ne güzel yapıyorsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel anlatmışsın, belki kırmızı bozar beni 40'ından sonra ama, siyah veya laciverti neden olmasın, denemeliyim mutlaka bu bahar..

      Sil
    2. ay aşkolsun Elif! Duymamış olayım ;) Kırmızı da ne var ki, aslında pembe diyecektim de bakma sen :) 40'tan sonra kırmızı âlâ olur inan bana :)

      Sil
  5. çok şık olmuş, ellerine sağlık, iplik nakış ipliği mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 numara koton iplik, DMC'nin..Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim.

      Sil
  6. çok güzel çok zarif , elinize sağlık
    kumaşı internetten mi aldınız
    Berrin

    YanıtlaSil
  7. Elif ellerine ve gözlerine sağlık arkadaşım:) bayıldım. Esen Can'a katılıyorum. Bunun yaşı başı olmaz, bir elbisenin etek ve robasına yap muhteşem olur. Rengi sen seç tamam:)))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...