24 Mart 2015 Salı

Yaş-lı'dan Misafir Tepsisi


İyi günler herkese güneşli bir İstanbul gününden ve güneşin sıcacık ısıttığı bizim balkondan..Merak ettiniz biliyorum, ama iyiyim. Kısa bir şehir dışı ziyaretteydik, ama bünye aynı gün 6 derecenin ardından 28 dereceyi görüverince kaldıramadı, bir kaç günlük boğaz ağrısı, halsizlik, ateş bir gece yarısı hastanenin acilinde sonuçlandı. Domuz gribi olmadığıma sevindik, faranjit çıktı, ama galiba domuz faranjiti falan, çünkü oldukça ağır geçti..Hayatımda aynı anda bu kadar çok ilaç içmedim, antibiyotiklerden göz kapaklarıma hakim olamıyordum artık. Sonra hasta yatağında geçen misafirliği sona erdirip eve dönünce "canlandım" yeniden, evim, güzel evim, seni tekrar görmeden gidiyorum sanmıştım.. 


Misafirliğe eli boş da gitmedim, ayaklı polyester tepsimi yaldızlarla, yağlıboya eskitmelerle süsledim. Hatta hemen kullandık, pek sevdik, pek hoşumuza gitti..Ama hasta olunca inanın tadı yok hiç bir şeyin..Sağlıkla kullanılsın, iyi günlerde, neşeyle..Sağlığımız yerinde olsun, tekrar gidelim, kendi tepsilerimizle ağırlanalım, sağlıkları yerinde olsun, tekrar gidecek kapımız olsun başla memleketlerde..Zaman olsun, ömür olsun, başka bir şey lazım değil zaten bu dünyada..




Ben hep yaşlılık sadece yaşla ilgili bir sıfat zannederdim, galiba göz pınarlarına kolayca doluveren yaşlarla ilgili bir şeymiş aslında şu yaş-lı-lık dedikleri..Sağlığa ağla, hastalığa duygulan, baharın gelişine zırla, yürüyüşe çık, burnunu çekerek bahar dallarını okşa....

üüfff, yaş-lanıyorum artık, iki satır ağlayıp gelirim yine.. 


6 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Elifçim, bu bahar kırdı geçirdi herkesi hastalık, şükür ki faranjiti olsan da gribi değilmişsin ;)
    Tepsin çok şık :) Güle güle kullanın, ferah çaylarınız, kahveleriniz olsun...
    Duygusallık, gözlerin sık sık dolması benim de yaşla birlikte daha sıklıkla karşılaştığım bir durum...
    Hep heyecandan, güzel şeylerden, mutluluktan aksın yaşlarımız, hep...

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun, tepsi gayet güzel, el emeğini hediye etmeyi bende severim.

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun,şahane bir hediye olmuş

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş gitmiş olsun Elif'cim, tepsin nefis ve hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  5. Bu ara hastalık çok fazla, her yerde. Çok çok geçmiş olsun.
    Tepsi muhteşem bir hediye olmuş.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...