4 Mart 2015 Çarşamba

Çilekler ve Ev Pastası


İyi akşamlar, şimdi pasta konusunda öğrendiklerimi uygulama zamanı..Ama değiştirerek biraz, evirip çevirerek..Daha çok kalıba doldurma, kalıptan çıkarma, kaplama vs. kısımlarını uyguladım, tarifini pek değil..Çünkü doğal olsun istiyorum ben, katkı maddesiyle, hazır kimyasal karışımlarla gerçek olamayacak kadar mükemmel pastalardan çok, ev pastası istiyorum ben..Öbür türlü "zehirli kırmızı elmayı günahsız prensese uzatan kötü cadı" gibi hissediyorum kendimi pastamı birisine ikram ederken, her an "dur, ısırma" diye bağırıp ellerinden almak geliyor içimden.. 



İşte o yüzden bu pastayı bildiğimiz malzemelerle yaptım, her zamanki gibi, kabarması için akları ayrıca çırparak, kek karışımını "fold" ederek karıştırarak, yani spatula ile tek yöne doğru yavaş yavaş unu diğer malzemelerle karıştırırken, yumurtaları söndürmemeye çalışarak..Tarifteki nişasta da çok işime yaradı tabii sonucun başarısında..Evet, doğal oldu, ev pastası oldu işte..Gönül rahatlığıyla bebeğe, çocuğa yedirilebilecek cinsten..Şimdiden afiyet olsun, baharı karşılamak için harika bir pasta, "üşenmeyin, deneyin" derim..


3 Yumurta     
1,5 kahve fincanı Toz Şeker     
½ kahve fincanı Sıcak Su     
1,5 kahve fincanı Un    
 25 gr.Nişasta     
1 pk.Vanilya     
100 ml.Hazır Krema     
100 gr.Beyaz Çikolata     
1 pk.Krem Şanti     
1 çay bardağı Süt     
Çilek

Yumurtaların akları sarılarından ayrılır. Sarılar şekerle çırpılır. Su eklenir. Başka bir kapta aklar kar haline getirilir. Yumurta akları spatula ile tek yöne doğru karıştırılarak yumurta sarılarına parça parça yedirilir.  Bir kapta birbirine karıştırılan vanilya, un ve nişasta da aynı şekilde sürekli spatula ile tek yöne doğru karıştırılarak parça parça karışıma eklenir. Altına yağlı kağıt yerleştirilen, kenarları yağlanmamış kelepçeli bir kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 35 dak. Pişirilir.

Krema bir tencerede ısıtılarak içine çikolata eklenir. Kek ve çikolatalı krema 1 gece buzdolabında bekletilir.

Ertesi gün kek ortadan kesilir. Çikolatalı krema çırpılarak kekelerin arasına sürülür. Üzerine doğranmış çilekler serpilir. Krem şanti sütle çırpılarak kekin üst ve yanları krem şanti ile kaplanarak çileklerle süslenir.

Afiyet Olsun, küçük olsun, sizin olsun..

Görüşmek üzere


7 yorum:

  1. Oh oh miss, afiyetler olsun! :)

    YanıtlaSil
  2. bir parmak kremasından çaldım:)
    miss gibi görünüyor ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Pasta yapmak çok korkutur beni Elif, isterim ama cesaret edemem...
    Senin bu tarif aklıma yattı gibi, alıyorum tarifi, inşallah yapabilirim, olursa sana da gösteririm :)
    Ellerine sağlık, afiyetler olsun canım :)

    YanıtlaSil
  4. Süper görünüyor !
    Hazır yiyecekleri ikram ederken bazen ben de kendimi o halde buluyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Elifcim, harika olmuş.....

    YanıtlaSil
  6. kim bilir nasıl hafif ve lezzetli olmuştur .

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...