3 Mart 2015 Salı

Bir Umut


Bir gün baharı karşılayıp, çiçeklenip, bir gün soğuktan donduğumuz günlerdeyiz..Kapıdan baktıran, kazma-kürek yaktıran Mart ayında..Ama sevdiğim gri göklere eşlik eden ağaç dallarındaki o bahar müjdecisi beyaz çiçekleri seviyorum ben..


O gri bulutlar, pencere önünde içilecek bir bardak çay için bahane, o beyaz bahar çiçekleri ise gelecek ılık günlerin habercisi, bahar umutlarımızın yeşermesi..Vergileri sebebiyle Mart ayı-dert ayı da derdi eskiler, ama peki ya umut? Baharı beklemenin, en sevdiğiniz kazakları son bir defa daha giyip gelecek kış yine giyebilmenin, çizmeleri boyayıp kaldırırken ömür olur da fırsat bulabilirsek alınacak yenilerinin düşleri? İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar derler, ama aslında bu umut olmasın asıl insanı yaşatan?  


Bu ekmeklik, gri bir sofra örtüsü hayaliyle boyandı örneğin..Bir tane edinmeli, şöyle keten, şöyle tiril tiril bir kumaş, şöyle peçeteleri ile birlikte ve gri örtü üzerine sakız beyazı tabaklarla kurulacak bir sofrada melekler eşlik etmeli evde pişen ekmek ikramlarına bu ekmeklikle..


Açık gri boyadım, koyu gri boyadım, zımparaladım, beyazlar, kesekağıtları, çikolata kahveler..Kuru fırçalarla geçtim de geçtim üzerlerinden..Gönlümce eskidiğine inanana kadar..Eskittikçe umutlandım, umutlandıkça beyaza boyadım melekçikleri.. 




Ortalarda yoktum ya bir süredir, öğrenmekle, kendimi geliştirmekle meşgulüm bu aralar..Şeker hamuru için bir kursa katıldım, pasta yapmayı öğrenmeye çalıştım, o püf noktalarını hayata geçirmek için denemelerle uğraştım..Yeni beceriler, yeni insanlar, yeni bir ben..Belki de hepsi birer umut..Bahar gelsin diye, baharda ben de çiçekleneyim diye, bu yıldan, bu yıla başladığımdan bir fazla çıkabileyim diye..Sadece bir umut.. 


10 yorum:

  1. Ah ne güzel boyamışsınız ve ne güzel pastalar onlar. Evet martfena bir ay bir türlü emin olamadığımız on beşindeki düğün için şimdiden kıyafet ayarlayıp memlekete gidecek olan ben içinse facia. Kışlık mı alsam mevsimlik mi bikenedim bir türlü:-) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mevsimlik almak en iyisi, sırtına da bir şey, yaz boyu event çok olur, tek elbise değişik değişik üstlerle çook seçenek olmaz mı? Benim taktiğim hep bu :))

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tatlısın! insan kendini geliştirdikçe zenginleşirmiş.. ne iyi yapmışsın! her insanın bir uğraşı olmalı diye inananlardanım..
      tepsi mi! yine şahane olmuş tabiki:) o eskimiş gümüş rengi, hayal ettiğin masa örtüsü ile gözümde canlandırdım da harika yakıştı üzerine harika:)
      iyi günlerde sağlıkla kullan,
      şeker hamuru ile uğraşmak ne harika değilmi:)
      sevgiler,

      Sil
    2. Biz çocukken oyun hamuru icat olmamıştı henüz, cam macunlarıyla oynardık, o günleri hatırlatıyor bana renk renk hamurlarla oynarken.

      Sil
  3. Merak etmiştim seni, gelmişsin, hem de ne güzel işlerle :)
    Grinin her tonunu gittikçe daha da sever oldum (Yok 50'ye varmadı henüz :)
    Senin bu renk karışımlarıyla elde ettiğin tonu da çok kibar ;) Masa örtüsü ile uyumunu da görürüz di mi ilerde :)
    Pastacılık kursuna gitmen de süper olmuş ve hardanger örtün de :) Çok zarif ve ayrıca emek isteyen bir iş gibi, beni aşar ama senin ellerine sağlık Elifçim :)
    Mart ayı dert ayı derler gerçekten de ama bu sene cüce Şubat hiç iyi gelmedi ülkemize, Mart ayından umutluyum ben de, hadi inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Tüm o eskitmelerden sonra çok güzel bir renk çıkmış ortaya, melekler de çok yakışmış üzerlerine. Yeni beceriler, yeni insanlar, yeni ben, yeni umutlar, yenilikler.. Bunlar insanı hayata bağlayan unsurlardan, bazen ufacık bir değişiklik motivasyon sağlıyor insana. Yeni pastalarını görmeyi heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. umut ve hayaller yaşama bağlayan...sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Aa ben nasılda görmemişim bu ekmekliği... Gerçekten çok güzel olmuş. Griyi zaten çok severim, meleklerde üstüne pek yakışmış. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin beton duvarla takım olmuş bilmeden :)) Beğenmene çok sevindim ersincim..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...