10 Nisan 2014 Perşembe

Üşüyoruz


Dışarıda baharın gelişini ilan eden erguvanlar açıyor. Sen...Gözlerini açıyorsun. Buz mavisi gözlerin gözlerime değiyor, üşüyorum. Burası mı soğuk, gözlerin mi?...Sonra, kapatıyorsun gözlerini, donuyorum.

Narin bedenin, artık bir çocuğunki gibi incecik kolların, çarşafların arasında, onlardan daha da beyaz ışıldıyor bu bembeyaz ışığın altında, gözlerim kamaşıyor.

Kime söylendiği bilinmeyen kırık dökük bir kaç kelime, tanımadığım birinin yüzü, alnı, kağıt gibi dudakları, gitmekle kalmak arasında kararsız, bekliyor...Ben bekliyorum, hepimiz bekliyoruz, yolun karşısındaki erguvan ağacı bekliyor, bahar bekliyor dışarıda, gelmekle gitmek arasında kararsız..

Tanımadığımız mekanik sesler, bilmediğimiz bir dünya, sürekli biri diğerini doğuran sorular...Sen küçülüyorsun yattığın yerde, biz küçülüyoruz...Artık iş-güç sahibi, emekli, anne, baba, hiç biri değiliz. Bir avuç küçük çocuğuz bu kapı önünde, aklımız tutulmuş, bedenlerimiz gerilmiş, gözlerimiz şişmiş.Dışarıda baharla birlikte doğa yeniden ayağa dikilirken, biz yıkılıyoruz...

Anne, gitme..Biraz daha kal...

14 yorum:

  1. Gitmesin Elif, lütfen gitmesin... Sıkı, sımsıkı sarıl ellerine, görsün annen de bu bahar açan erguvanları...

    YanıtlaSil
  2. Elifçim, nolur ayrıntılı bilgi ver korkutuyorsun beni, yazı güzel olsun diye abartılmış duygularla yazdığını söyle lütfen,gerçekler değildir umarım yazdıkların:( Lütfen birşey olmayacağını düşün herzamanki pozitif güzel enerjini anneciğine tüm gücünle ver canım, bütün gün aklım sende olacak haberlerini esigeme bizden, bitirdin beni yahu gönül arkadaşım benim:(...............

    YanıtlaSil
  3. bende ne demek istedigini cozemedim!
    lutfen biseyler yaz ..kendine iyi bak elifcim

    YanıtlaSil
  4. Elif anlayamadım yazdıklarını ve kaygılandım umarım iyisindir.

    YanıtlaSil
  5. Size sonsuz güç diliyorum, 2005 te aynı şeyleri yaşadım o kadar iyi anlayabiliyorum ki... Lütfen hayırlı olanı dile, bazen git demek gerekiyor...

    YanıtlaSil
  6. Elif'ciğim umarım annen iyidir,bende çok kaygılandım lütfen iyi olduğu haberini ver bize.

    YanıtlaSil
  7. Elif dikkatli okuyunca anladım sabır canım sabır ,böyle durumlarda elden ne yazık ki başka bir şey gelmiyor Allah anneciğine ve sana yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  8. Allah kolaylıklar versin diyebiliyorum sadece.

    YanıtlaSil
  9. bir avuç küçük çocuğuz!
    bazen izin vermek lazım:(

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun, hepimizin annesi en kıymetlisi ama bazen böyle elimiz kolumuz bağlı çaresiz kalıyoruz. Dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz kalmıyor. İnşallah herşey yoluna girer ELifçim, Allah acil şifalar versin, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Herşey yolunda mı Elif?
    Bir ses verebilsen, bir haber?
    güzel haberler ne olur!

    YanıtlaSil
  12. Elifçim senden hala haber bekliyoruz,ama bloğa girmeye zamanın yok ya da içinden gelmiyor sanırım, haber alamasak da aklım hep sende canım, kendine dikkat et...

    YanıtlaSil
  13. Elif çok merak ettim tekrar uğradım en kısa zamanda iyi haberlerini alırız umarım sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. bu dünyadan gidiş kaçınılmaz maalesef... korkularınız korkularımız elbette. az önce annenizi kaybettiğinizi okudum çok üzüldüm. şimdi onun bedeninin rahata erdiğini aslında ölümün onun için bir yeniden diriliş olduğunu, acılarının sonu olduğunu anladım. sizi tanımıyorum ama anneniz için sizin kadar üzgünüm. rabbim sonsuz sabırlar versin size annenizin mekanı cennet olsun babanızla birlikte.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...