27 Nisan 2014 Pazar

Annemdin....Gittin...


Biliyordum, artık gitmek istiyordun. Kalbindeki yaşam kırıklarını artık hiç bir tutkal bir araya getiremiyordu, zaten artık vücudun kendini onarmak da istemiyordu, gidiyordun.

Biz inat ediyorduk, hastane odasında bakıyorduk, olmuyor yoğun bakım ünitesine alıyorduk seni, adını bilmediğin cihazlara bağlıyorlardı, tadını bilmediğin ilaçları, mamaları veriyorlardı damarlarından içeri, sen sesini çıkarmıyordun, ama belliydi, artık istemiyordun.

Bize yine de kısa gelen hayatını hep kendi bildiğin gibi yaşadın, hep kararlarını kendin verdin, alıştığımız gibi oldu işte şimdi yine her şey. "Kal" desek, "dur" desek, "erken değil mi?" desek, nafile..Yorgundun, bitiriyordun..

Karşımdaki yatakta günlerdir yatan o kadın, artık sana hiç benzemeyen o kadın bakıyordu yüzüme, gülümsüyordu bazen, ama beni ne kadar tanıyordu bilemiyordum. Kendimi tanıtsam, acıyı değil anıları konuşsak biraz, veda sözleri etsek birbirimize ağlamaklı..Her şeyi sessizce noktalamak ister gibi susuyordun..

Seni daha fazla tutamayacağımı anlıyordum artık, yine aklına koyduğunu yapacaktın, susarak cevaplayacaktın tüm ısrarlarımı, ısrardan hoşlanmaz sıkılırdın zaten, sıkılacaktın..

Misafirliklerin gibi kısa oldu ameliyat sonrası misafirliğin de..Ben seni kaybettim, sen kurallarını yine kendin koyduğun bu kısa oyunda yine kazandın, çektin, gittin.. Veda etmeden, susarak, tam da kendi istediğin gibi ve tam da kendi istediğin zamanda..Tek başına, sessiz, ama dimdik, ama gururlu.. 

Oraya vardığında babama onu hiç unutmadığımı söyle, seni de unutmayacağıma söz verdiğimi...

Not: 21 Nisan Pazartesi annemi kaybettik..Bu zor geçen 20 gün boyunca beni yalnız bırakmayan tüm dostlara sonsuz minnetlerimle...

44 yorum:

  1. Başın saolsun, Allah mekanını cennet etsin, çok çok üzüldüm...

    YanıtlaSil
  2. Yaklaşık yarım saat önce bloguna geldim... bu yeni postun yoktu henüz... içimdeki his anneciğinin gittiğini, senin de kendini hazır hissettiğinde buraya not düşeceğini söylüyordu. blogunun sol köşesindeki izlediğin blogları sörf etmeye koyuldm... bu sürede blogun açık kaldı... sörfüm bitince, tam da şimdi son kez anasayfanı refresh yapıp gitmek istedim... beklediğim post girilmişti...
    okudum...
    hani bir keresinde annenelerimizin benzer yapıda anneler olduğunu yazışmıştık Elif'im... Benzer annelerimiz gidişlerini de benzer biçimde istediler, benzer gittiler... Şimdi bu yorumu yazarken gözyaşlarım süzülüyor... ne diyeceğimi biliyorum ama diyemiyorum aslında... Ve her klasik kayıp ardından denildiği gibi demekle yetinmek istiyorum... Bil ki acın acım tatlı arkadaşım..
    .
    Anneciğine yüce rabbimden bol rahmet, sizlere başsağlığı diliyorum... Mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Insan hayatındaki dönüm noktalarından biri annenin kaybı, hele de kadın için. Ama ona bütün güzel anilarinizla sahipsiniz o anıları kimse sizden alamaz. Başınız sağolsun Elif hanım. Allah sabır versin... Nurlar içinde yatsın anneciginiz.

    YanıtlaSil
  4. Ah Elifçim ah, aslında ses çıkmayışından anlamıştım ama yine de belki yoğundur isteksizdir diye düşünüyordum bir taraftan...Çok ama çok üzgnüm arkadaşım, gittiği yerde rahat etsin inşallah şu anda yazıyorum ama her bir cümlemin ardında 2 dk bekliyorum her kelimenin anlamsız boş olduğunu biliyorum çünkü. kendimi senin yerine koyduğumda deliriyorum...Canım benim bol bol ağla bol bol videolarını seyret acını içine atma bastırma sakın bu senin en büyük hakkın.Şimdi ne kadar çok konuştuğumu söylüyorum kendime ama yanında olsan sadce sarılırdım inan:( Allah rahmet eylesin, yerinde rahat etsin canım anneciğin.Sana ve onu sevenlerinin güzel yüreklerine de dayanma kuvveti...
    Hep yaz o güzel yüreğindekileri olurmu belki biraz olsun iyi gelir...
    Yüreğim kalbim aklım seninle canım...

    YanıtlaSil
  5. Allah; annenizin mekanını cennet eylesin, kabrini nur ile doldursun; sizlere de sonsuz sabır versin Elif Hanım...Çok üzüldüm....

    YanıtlaSil
  6. Elif Hanım, Allah rahmet eylesin. Anneciğinizin mekanı cennet olsun. Size ve sevdiklerinize o yattıkça uzun ömürler versin. Acınızı paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Allah mekanını cennet eylesin inşallah :(

    YanıtlaSil
  8. ALLAH RAHMET EYLESİN...ÇOK ZORDUR ANNE ACISI ... SİZLERE SABIRLAR VERSİN MEVLAM

    YanıtlaSil
  9. Nurlar içinde yatsın inşallah...Başınız sağolsun:(

    YanıtlaSil
  10. Ne desem, ne yazsam duygularımın karşılığı değil.....çok zor katlanılan bir acı bu. Rabbim unutturacak acı vermesin. Mekanı cennet, kabirleri nur olaun canım. Allah rahmet eylesin inşAllah.

    YanıtlaSil
  11. Allah rahmet eylesin. Sizlere de sabır versin İnşaallah...

    YanıtlaSil
  12. Şu an haberim oldu.
    Başınız sağ olsun.
    Hem anneciğiniz hem de babacığınız yerinde rahat uyusun inşallah...

    YanıtlaSil
  13. Başın sağ olsun, allahtan anneciğine rahmet sana dayanma gücü diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Başınız sağ olsun...annenizin mekanı cennet olsun...goz yaşlarıma engel olamadım içten satırlarınız karşısında...Allah size sabırlar versin...

    YanıtlaSil
  15. Başın sağolsun
    Allah Anneciğine rahmet ve mağfiret sizlere de sabır ihsan eylesin...

    YanıtlaSil
  16. Elifçim en zor yazdığım yorumum bu olacak herhalde , senin yazdıkların kendi annemi kaybettiğimde yaşadıklarımla birleşince ağlamaktan ve üzülmekten bu bir kaç satırı bile yazmakta çok zorlandım sadece sabır dileyebiliyorum, uzakta olsam da kalben yanındayım canım Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  17. Başınız sağolsun. acınızı paylaşıyorum. rabbim mekanını cennet eylesin, kabrini nur ile doldursun; sizlere de sonsuz sabır versin Elif Hanım.

    YanıtlaSil
  18. başınız sağolsun.. çok üzüldüm.. allah rahmet eylesin..

    YanıtlaSil
  19. Şimdi gördüm Elifciğim :(
    Sen 20 nisan günü artık küçük kız olma defterini bir daha açmamak üzere kapattın.
    Yolunu ışıklar aydınlatsın annenin gittiği yerde mutlu olsun inşallah!

    Başın sağolsun! Kuru bir sözcük belki ama başka ne denir bilemiyorum ki ?
    Bu acının tarifi yok ,kimse başına gelmeden bilemez ki...
    Allah bunu unutturacak acılar yaşatmasın arkadaşım!

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Elif, sabır diliyorum, sonsuz sabır... Yazını gece yarısı okudum aslında ama tıkandım yazamadım, çünkü baştan beri anlattıklarını birebir, kimseyle paylaşamadan, yalnız yaşadım ve şimdi aynı şeyleri, aynı şekilde yaşayan senin satırların beni o anlara götürdü bıraktı, hala da çıkamadım ve ben sendim, sen ben.... Üzgünüm, yüreğim senle...

    YanıtlaSil
  21. Başın saolsun nurlar içinde uyusun anneciğin. Babalar gittikten sonra anneler de çocuklarda hep yarım kalıyor. Çocuklar kendi kurdukları hayatlarında bir nebze olsa haffifletse de acılarını, anneler sadece artık geride kalan anılarıyla yaşamaya çalışıyor hayatı.
    Eminim babacığına kavuştuğu için daha mutludur artık. Sonsuz sabırlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  22. Başınız sağolsun Elif hn. allah sabırlar versin :(( çok zor yazmak.

    YanıtlaSil
  23. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Sana da Allah dayanma gücü versin, başın sağolsun.

    YanıtlaSil
  24. Başınız sağ olsun.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil
  25. başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin çok üzgünüm kitlendim kaldım Allah sabır versin anneniz nurlar içinde yatsın tek yapılacak dualarla Allaha sığınmak dualarımız anneniz için sabırlar dilerim...

    YanıtlaSil
  26. Başınız sağolsun Elif hanım. Mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  27. Babamı da annemi de kaybedeli uzun yıllar oluyor. Onların kaybıyla insan büyümek zorunda kalıyor. Başın sağ olsun arkadaşım, tekrar kavuşma gününe kadar Allah sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  28. Başınız sağ olsun Elif hanım, Allah sabırlar versin. Anneciğinizin mekanı cennet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  29. Çok üzüldüm Elifciğim inan ne yazacağımı bilemedim acını anlıyorum.Allah mekanını cennet etsin nurlar içinde yatsın.Sanada sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  30. Sabırlar diliyorum,birçok şey yazılabilir teselli anlamında ama öyle iyi biliyorumki hiç bir sözün yüreğinizdeki ateşi söndürmeyeceğini o yüzden sabır ve zaman diliyorum Sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Çok üzgünüm Elif, mekanı cennet olsun annenin, huzurla, ışıklar içinde uyusun...
    Sabır diliyorum sana ve tüm geride bıraktıklarına...

    YanıtlaSil
  32. Elif hanım başınız sağolsun nurlar içinde yatsınlar acınızı tüm samimiyetimle paylaşıyorum Allah sabırlar versin ve yardımcınız olsun çok üzüldüm yazdıklarınız çok duygulandırdı beni...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  33. elif ..biliyomusun benim kaybettigim kiziminda adiydi
    cok yakisirdi bu isim ona...
    ne desem bilemiyorum
    cok hassas bir konu...hayatin gercegi,,kacinilmazligi
    onlar bizi beklicekler orada..bir gun gelicek hepimiz gidicez
    beraber olmanin tek yoluda bu galba..
    seni annen gibi olamaz ama ben kizim gibi opuyorum,,kokluyorum
    kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  34. ah canım,toprağı bol mekanı cennet olsun,
    nasıl güzel yazmışsın,ağlattın beni.
    yarın kandil,annen için dua edeceğim,Allah sana güç versin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az önce Allah kabul ederse anneciğine bir yasin okudum,ruhuna değsin,nur içinde yatsın
      amin

      Sil
    2. çok sağol, çok mutlu ettin beni, senin tüm kaybettiğin sevdiklerinle birlikte, hepsinn mekanı cennet olsun..

      Sil
  35. Allah tan annenize rahmet, sizlere de sabırlar diliyorum, Allah cennette kavuştursun inş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  36. Allah size sabır ve annenize rahmet etsin :(

    YanıtlaSil
  37. Boğazımda kocaman bir düğüm. Ne desem, ne söylesem "o kadar boş" elifcim biliyorum. Anneciğin gitti ama tüm gidenlerimizle bir gün yine karşılacağız umudu ile hayata sarılmaya devam.
    Gidenler çok mutlu olmalı ki, orası buradan fersah fersah insani, güzel, neşe dolu bir yer, cennet dedikleri olmaki, bu kadar üzülmemize rağmen geri gelmiyorlar. Bizi bekliyorlar, "sizde zamanı gelince bu güzellikleri yaşayacaksınız, sıranızı bekleyin" der gibiler. O yüzden giden gelmiyor oradan.
    Allahım gani gani RAHMET eylesin hepsine, ANNECİĞİNE. Şu mübarek kandil gecesi, nurlar yağsın üzerlerine, ışık içinde uyusunlar.
    Başın sağolsun canım.
    Emel

    YanıtlaSil
  38. epeydir blog ziyareti yapmıyordum çok üzüldüm allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun sizlerede allah sabırlar versin

    YanıtlaSil
  39. Blogunuzu tesadüfen gördüm ve bütün yazılarınızı gözlerim dolu dolu okudum.Bende yakın zamanda aynı acıyı yaşadım.Allah sabırlar versin,mekanı cennet olsun,annenize ve babanıza rahmet diliyorum, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  40. Canım beniiiim... Kendi derdime düşmüşüm ya, sizleri görememişim :(
    Anneciğine gittiği yerde huzur, geride kalan sizlere sabır ve sağlık diliyorum ...

    YanıtlaSil
  41. Canım başın sağolsun,derler ki,anneni kaybettiğin gün vücuduna 40 iğne saplanırmış,sonra onsuz geçen her gün bir iğne eksilirmiş ama bir tanesi sonsuza kadar canını açıtmaya devam edermiş, o yüzden unutursun geçer diyemiyorum ama emin ol bu günkü kadar canın yanmaz,Allah sabırlar versin...

    YanıtlaSil
  42. Başınız sağolsun..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...