13 Eylül 2012 Perşembe

Tahinli Çörek


Bayılırım pastanelerde satılan o tahinli çöreklere. Tipi benzemiyor ama, benimkinin tadı da onlar gibi. Ben içine ve üstlerine ceviz de ekledim, of of offf :) 

250 gr.Margarin    
1 su bardağı Yoğurt                  
1 paket Kabartma Tozu    
3 Yumurta   
7 su bardağı Un     
1 su bardağı Dövülmüş Ceviz   
1 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı Tahin 
Susam

Margarin küp küp kesilerek bir kapta yoğurt, kabartma tozu, yumurta ve unla yoğurulur. 2 parçaya ayırılarak her ikisi de merdane ile açılır. Bir kapta ceviz, şeker ve tahin karıştırılır. Tahinli karışımın yarısı ilk hamurun üzerine yayılır. Hamur rulo yapılır. Islatılmış bir bıçakla bir parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine ceviz yerleştirilip,  susam serpilir. Diğer hamurun üzerine de kalan tahinli harç sürülerek aynı şekilde rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilerek üzerine ceviz konularak susam serpilir. 200 C fırında 25 dak. pişirilir.      

Afiyet Olsun.

Ben henüz döndüğüm bu şehir hayatına tam alışamadım galiba, evet, mutfağımı çok özlemişim, eve döndüğümden beri çıkmıyorum oradan ama, aklımda gezdiğim yerler, gördüğüm güzellikler, yemekler, Dikili'deki Dibek Kahvesi, vs. vs..

Bugün sizlere bir Ayvalık-Şeytan Sofrası fotoğrafı ile veda edeyim, yolu düşenler Sarımsaklıyı bıraksınlar, Şeytan Sofrası'ndadır olay...  


3 yorum:

  1. çok severim çoookkk...nefisss görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. nasılda canım çekti şimdi bak...

    YanıtlaSil
  3. off harika görünüyorlar, denemeli en yakın zamanda.Takipçinizim bundan sonra :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...