28 Eylül 2012 Cuma

Parmak Arası Kurabiyelerim


Yine, tarçın, yine zencefil, yine şeker hamuru, ama bu sefer parmak arası terlikler... Herkese bir çift.


Ben pek de rahat edemem bu terliklerle aslında, kurabiyesini tercih ederim. Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye'nin tarifi şöyle:

2,5 su bardağı Un          
125 gr.Margarin                
2/3 su bardağı Toz şeker    
1 Yumurta    
1 tatlı kaşığı Tarçın         
1 çorba kaşığı Zencefil    
Şeker Hamuru

Küçük kesilmiş margarin, un, şeker, yumurta, tarçın ve zencefil yoğurulur. Hamur 30 dak.buzdolabında bekletilir. Oklava ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 C fırında 15 dak.pişirilir. Soğuyunca şeker hamuru ile süslemeler yapılır.

Afiyet Olsun.

İşte bu da hediye giden bir çift terlik, kutusunda çektim fotoğrafını. Ama en güzeli, bu terlikler her numaraya uyuyor :)


3 yorum:

  1. çok sevimli görünüyorlar, bende bi cesaret etsem şeker hamuruna:)

    YanıtlaSil
  2. Aman Allahım, nekadar şirin şeyler bunlar ! Sanki kokoş cüceler misafirliğe gelmişler :) Ellerine , emeğine , sabrına sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ayyy çok şirin, yerim ben onları.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...