Bu bezeleri önce yaptım, beni şaşırtacak kadar başarılı oldu sonucu, acaba tesadüf mü oldu, tekrar yapayım dedim, yine çok güzel oldu. E yapayım da hediye olarak da götüreyim yanımda bir yerlere dedim, yaptım, yine güzel oldu. Hiç bir tarifi böyle ardarda denememiştim, ama heepp sizin için, garantili tariftir yani, ona göre:)
3 Yumurta Akı
3 çorba kaşığı Toz Şeker
200 gr. Pudra Şekeri
60 gr.Toz Badem
40 gr.Hindistan Cevizi rendesi
Krem Şanti
Karışım düz uçlu krema sıkma torbası ile yağlanmış kağıt serilmiş tepsiye küçük birer ceviz büyüklüğünde küçük küçük sıkılır. (Burası önemli yoksa pişerken iyice büyüyor, bezeden çok elmaya, şeftaliye falan benziyor, aman diyim)
Oda sıcaklığında 15 dak. Bekletilir. Bu sırada fırın 150 C’ye ayarlanır. Krem şantiye 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi eklenerek, koyu kıvamlı olacak şekilde çırpılır. Buzdolabında bekletilir. 15 dak.nın sonunda bezeler fırına verilip 20 dak. Pişirilir. Fırından alınca tepside 5 dakika daha bekletilip, tabağa alınır. İyice soğuduklarında bezelerin arasına limonlu krem şanti sürülerek yapıştırır.
Afiyet olsun size, ya da benim yaptığım gibi paket yapıp hediye götürün, hediye ettiğiniz kişilere afiyet olsun.
muhteşem görünüyor... tarifi not ediyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,makaron gibi olmuş..hemen deneyeceğim..çok keyifli...sevgiler..
YanıtlaSilhindistan cevizi olan herşeye bayılırım. buda harika görünüyor mutlaka denicem. nasıl olsa defalarca test edilmiş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEliiif.. toz bademi nerden alacağım... carrefour, migros oralarda var mı, hangi reyonda :))
YanıtlaSilYok yok, alma bir yerden..Evdeki bademi Rondoya at, meydana gelen tozu kullan..
YanıtlaSilYa da öyle bir şeyin yoksa, at havana, elinle döv..
Onun bunun tozuna da ayrıvca para versek, öldük vallaa..:))
Hah..şimdi oldu, tozu hazır satılıyor sanmıştım :)
YanıtlaSilEvde hiç badem kalmaz anacım, ben bademi çooook severim :)