28 Haziran 2012 Perşembe

Kahve Makinasının Yeni Elbisesi


Kahve makinam için elbise... Allahım, bana neler oluyor? Televizyonun üzerindeki örtü ile dalga geçen, kendi evim olunca hiç bir yere örtü örtmemeye and içen ben, büyük bir hızla anneme dönüşüyorum. Brrrr :)  


Aslında herşeyi açıklayabilirim. Herşey bu kanaviçe desenini çoook beğenmemle başladı. Sonra, bunu nerede kullansam, ne yapsam derken, tozunu silmekten bıktığım bu makinaya bir kılıf, bir elbise yapmaya karar verdim.

Gerçi sevgili Füsun'un damacana elbisesinden sonra pek havalı gelmeyecek sizlere ama, kılıf diye geçiştiriverelim. Sevgili Füsun'un damacana elbisesi Elişi Defteri'nde, mutlaka bakın, benim gibi hayran kalacaksınız. 


Kılıfı dikerken içine ince elyaf ve mermerşahi kumaş da dikerek daha tok durmasını sağladım. Dış kısmına da, sanıyorum yorganlama denen şey bu olsa gerek, kare kare makina çektim ki, içinin elyafı belli olsun, emeğim dışarıdan da görülsün.


Alt kenarına da süs olsun diye dantel diktim.


Aynı dantelden minik bir parça da üst kısmına diktim, kılıfı daha kolay çıkarmak için, ani kahve krizlerinde vakit kaybetmemek için :)

Bir de farketmişsinizdir, üst kısmı tam oturtmadım, biraz bol, büzgülü bıraktım ki, aletin kablosu, fişi ortada kalmasın, kıvırıp tepesine yerleştireyim.


Vee, mutfaktaki meşhur köşede yerini aldı. Köşe köşe değil, elişi sergisi mübarek ama, idare edin artık :) Büfe gibi tozlarını alıyorum her gün....


Vee, kahve tamam, cupcakeler de tamam, şimdi dinlenme vakti.

13 yorum:

  1. Çok hoş görünüyor ellerine sağlık.Annemde sever böyle şeyleri onunda mutfağı cicili bicilidir.

    YanıtlaSil
  2. e çok güzelmiş desen hakikaten, görüp de yapmamak olmazmış :)

    YanıtlaSil
  3. desen, renk tonları çok hoş, kılıf da nefis olmuş, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  4. o köşe harika olmuşş.
    makinanın üzerindeki desende çok şık.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok sevdim ben bu kılıfı,mutfak sahibinin kişiliğini yansıtır bence.severim elişleri ile süslenmiş mutfak köşelerini.güzel kahveli günlere

    YanıtlaSil
  6. köşen de kılıfın da çooook cici elifcim, hangi arada derede yapıyorsun bu kadar etamin işini merak ediyorum, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. bu kaneviçe desenini çoook beğenmene şaşırmamak lazım çünkü gerçekten çoook güzelmiş bende bayıldımm çokta güzel olmuş renkler bir harika ellerine sağlık. sorma sorma anneme kızdığım birçok şeyi bende yapmaya başladım kanepelere örtü örtmek gibi :)

    YanıtlaSil
  8. bu köşe yaz köşesi o köşe çarpı işi köşesi :)) deseni gercekten cook sevdim...kahve makinası ile cok iyi bir konsept oluşturmuş.emeğinize ellerinize sağlık..izniniz olursa bu örneği bende işlemek isterim..sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  9. Evet yaaa... Mutfaktaki aletlere lazım kılıflar, ister istemez kirleniyorlar... Ama böylesine güzel işlemeli olunca... çok güzel bir görüntü, bayıldımmmm...
    Naapsam ki, kahve makinası kullanmıyorum ama, kettle var, mini fırın var, ekmek makinası var, daha bişiler var, hepsine kendince birşeyler işlesem mi kiiii :))))
    Şaka bi yana, takım işlemeli böyle, ellerine sağlık, kıskandım farkındasın değil mi :))

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş canım.Benim kahve makinamda siyah bütün tozu çekiyor.Böyle bir kılıf güzel olurdu.Ama şimdi işleyemem.Anca kışa.İşlerim biraz hafifleyip, geceler uzadığında.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  11. Çok hoş olmuş...desene bayıldım,ellerine sağlık..
    ziyaretin için de ayrıca teşekkürler..
    Karbon kağıdı kullanmıyorum onun yerine yumuşak uçlu kurşun kalemle önce deseni çiziyorum sonra kumaşta işleyeceğim yere kağıdı ters çevirip kenarlarından iğneliyorum ve desenin arkasından yine kalemle tekrar geçiyorum..böylelikle kağıdı kaldırdığımda desen kumaşa kopyalanmış oluyor...fakat bu işlem çabuk siliniyor bu yüzden kopyalar kopyalamaz kumaşın üzerindeki desenin üzerinden kalemle bir kez daha hafifçe geçiyorum ki iyice belirginleşsin...
    Kurşun kalem olduğu için de yıkanınca çabuk çıkıyor...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir..,Şimdiden kolay gelsin,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kağıt olarak yağlı kağıt kullanıyorum,hani şu fırın için kullandıklarımızdan....

      Sil
    2. Herkese güzel sözleri için teşekkürler, sizden gazı aldıkça yeni etaminler kesip duruyorum, daha da çok işleyesim geliyor, sağolun.

      Sevgili evcilik, detaylı bilgilerini benimle paylaştığın için ayrıca çook teşekkürler, bu yöntemi deneyeyim bir de, çok iyi bir fikir, ellerin, gözlerin dert görmesin.

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...