5 Haziran 2012 Salı

Damalı Pasta


Bu bir doğum günü pastası. Üzerindeki şeker hamuru süslemeleri dışında asıl numara iç kısmında. Önce malzemelerini vereyim:

Her Bir Kek İçin:
2 Yumurta    
1 çay bardağı Toz şeker     
1 su bardağı Un    
15 gr.Margarin
½ paket Vanilya                         
 ½ paket Kabartma Tozu   
3 çorba kaşığı Reçel
Kakao (keklerden biri için)
Süsleme için:
Krem Şanti    
Kakaolu Puding      
3 çorba kaşığı Reçel
Şeker Hamuru

Biri sade, biri kakaolu olmak üzere 2 ayrı kek hazırlanarak, aynı büyüklükteki iki kalıpta ayrı ayrı 45’er dakika pişirilir. Krem şanti ve kakaolu puding hazırlanır. Farklı büyüklüklerde tabaklarla her kekten 2 halka ve 1 daire çıkartılır. Bir sade, bir kakaolu kek olmak üzere aralarına puding sürülerek birleştirilir. Daha kolay anlaşılması için bu da tam da o sözünü ettiğim birleştirme aşaması..


Üzerleri sulandırılmış reçel ile ıslatılır. Araya puding sürülüp ikinci kat çıkılır. En üste krem şanti dökülerek, şeker hamuru ile süslenir. İşte kesildiğinde görüntü bu...


Herkese "nasıl böyle damalı" olduğunu anlatmaktan pastanızdan yiyemeyeceksiniz, ona göre, demedi demeyin :)  

4 yorum:

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık. benim yerimede yiyin. ben rejimdeyim. yoksa tamamını götürebilirim.

    YanıtlaSil
  2. içi ayrı, dışı ayrı güzel, eminim lezzeti de öyledir, eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. çok hoş görünüyoo içi ayrı dışında ayrı bi güzellik varr :)
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım çok harika görünüyor.hemen yapmak istiyorum evi taşır taşımaz sevgiler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...