14 Kasım 2018 Çarşamba

Bizim Justine



Bugünkü tarifimiz Justine..Daha doğrusu Foodie’nin Justine pastasının pratik hali..Tembel Justine belki de :)) Keki hazır çünkü, siz sıkça kullandığınız favori bir pandispanya tarifiniz ile de yapabilirsiniz tabii..Sade herhangi bir kek yeterli bence..Ama kayısı ile bademin bu mükemmel uyumu, üzerine bir de beyaz çikolata eklenince..Anlatılmaz, soluksuz yutulur..Galiba benim için biraz da Dedeme giderken Cihangir’deki pastaneden aldığımız damalı pastanın o minik karelerini birleştiren kayısı reçeline, kekin üstündeki kavurulmuş bademlerin tadı karışırken damağımda kalan o tat, koku ve çocukluğum..İşte karşınızda..



1 pk.Hazır Sade Pasta Tabanı    
İçi: 
125 gr.Kuru Kayısı     
1,5 çay bardağı Su     
1 çay bardağı Toz Şeker    
Kreması:
1 kutu Krema     
200 gr. Beyaz Çikolata
Üzeri: 
1 tatlı kaşığı Margarin     
50 gr.File Badem     

Bir gece önce beyaz çikolatalı kremayı hazırlamak için bir sos tenceresinde krema ısıtılır, ateşten alınıp içine küçük parçalara kırılmış beyaz çikolata eklenip karıştırılarak buzdolabına kaldırılır. Kayısılar da yıkanıp, bir kasede suyla bir gece bekletilir.

Ertesi gün önce kayısılar içinde bekledikleri suyla, şeker de ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir ve blendır’dan geçirilir. Soğumaya bırakılır. Bir tavada margarin eritilip, file bademler arada hafifçe ters yüz edilerek kavurulur ve soğumaya bırakılır.

Hazır kekin arasına önce kayısı püresi sürülür. Üzerine biraz beyaz çikolatalı krema dökülüp, biraz badem serpilir. Kekin diğer yarısına da biraz krema sürülüp, üzerine kapatılır. Kekin üzeri ve yanları krema ile kaplanır, üzerine bademlerin kalanı serpilerek servise kadar buzdolabında bekletilir.

Afiyet Olsun..Çocukluğunuzun tatları damağınızdan hiç kaybolmasın..

3 yorum:

  1. Ne kadsr tembel oldum brn öi desem yoksa hepsini yeme korkusuyla pastalardan uzaklaştım mı desem...Ama bu çok nefis görünüyor. Galiba pasta zamanım gelmiş benim.

    YanıtlaSil
  2. çok ara vermeye gelmiyor, ters tepiyor sonra, başından kalkamıyor insan, aman dikkat :))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...