6 Eylül 2016 Salı

Hoşgelmişim..



Ortalarda yoktum ne zamandır değil mi? Yok, maalesef tatil değil sebebim, eşimin annesinin diz ameliyatı..Konu diz olunca, hareketler kısıtlanınca, yazın o en deli sıcak günlerini (ayını diyeyim hatta) memleketin en sıcak şehrinde geçirdik ki, oynayan tansiyonlara, isiliklere, kimden geldiğine her seferinde şaşırdığım o ter kokularına, ayak ağrılarına, bel tutulmalarına, evden uzakta olmaktan kaynaklı türlü çeşit naz-niyaz-sıkıntıya değinmeyeceğim, ooh evime kavuştum ya artık..Görevini yerine getirmenin rahatlığına tatlı bir yol yorgunluğu da eklenince, geriye sadece "halka tatlı"ların şerbeti, "karsambaç"ın dil uyuşturan soğuğu, "bici bici"nin geniz yakan gül kokusu kalıyor ki, öyle olsun, hafıza-i beşer sadece bunları alsın kayıt altına ki, hayat yaşanılası gelsin insana hep.. 



O sıcak günlerde serinliği her özleyişim de gözüm beyazları aradı, mavileri hatırlayıp ferahladım..İşte daha gitmeden süslediğim bu yastıklarını özleyip, eve dönüşümde başımı o sabun kokulu pamuklara gömdüğüm serin sabahları hayal ederek teselli ettim kendimi o nemli, yapışkan, geceleri kendini daha da çok hissettiren bunaltıcı sıcaklarda..

Aslında başka bir yastık kılıfındaki el emeği bu kenar dantellerini, yeni aldığım bu kılıflara diktim ve bu bayıldığım renk ve desenlerin içine atarken kendimi, o eski danteller kulağıma fısıldasınlar kendi evimde, kendi yatağımda olduğumu..Kuştüyü yataklar, atlas yorganlar serilse başka evlerde, kendi evinin yatağıdır insanın yuvası aslında, değil mi ama? Evim gibisi yok dedirten insana, kendi yalnızlığıdır belki de keyifle saklandığı, sadece kendisi olduğu ve sadece kendisi için soluk alıp verdiği o kısa-sorumsuz-tasasız zamanlardır kendi yastığına başını koyduğunda..Özlemişim..Hoşgelmişim..  



13 yorum:

  1. Hoşgeldin elif , bilirim evden uzak o hasretlikli zamanları, bu bahar istanbul - Datça arası mekik dokudum. Babamın ameliyat zamanı, evlatlık vazifeler. Bir seferinde Evimin kapısını öperek girmiştim. Seni çok iyi anlıyorum. Çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amaan, gerçekten ben de o hale geldim de, utandım etraftan, öpecektim yoksa gerçekten de..Aman aman Allah tekrarını göstermesin, herkese sağlık, afiyet versin..

      Sil
  2. Hosgeldin ve geçmiş olsun.wv gibisi yok cidden,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, şükür kavuşturana..

      Sil
  3. Hosgeldin ve geçmiş olsun.wv gibisi yok cidden,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş 😊 Ellerinize sağlık 👏

    YanıtlaSil
  5. Hoş geldiniz. Geçmiş olsun dilerim. Mavi huzur veriyor. Ellerinize sağlık.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin tabii yaa! Geçmişler olsun canım, biz de bu yaz hep hastalıklarla uğraştık ama geçti gitti çok şükür...
    Mavilerin huzur veriyor yine, güzel, ferah uykuların olsun tatlı yastıklarında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. etrafımızdaki yaşlıların hastalıklarını tam bitirdiğimizde, bizimki başlayacak diye korkuyorum bazen ve her şey o kadar anlamzız geliyor ki o zaman..Neyse kardeşcim, enseyi karartmayalım bu güzel sonbaharda..Hepimize miss gibi, huzur içinde uykular getirsin yeni mevsim..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...