2 Haziran 2016 Perşembe

Karışık Simit Poğaça


Simit..Herkesin sevdiği, pastanesi ayrı, taş fırını ayrı, kazanı ayrı, gevreği ayrı güzel..Çocukluğumuzun son kısımlarına yetişen o örgü şeklinde uzun olanlarının artık içi dolgulularını da yapıyorlar ya hani..Özellikle vapur yolculuklarında bayılırım ben onlara çayın yanında hem simit, hem de kahvaltılık her şey gibidir, işte bu poğaça da onlardan..

Yaz İstanbul'da bu kadar kendini hissettirmeye başlamışken, biz bile burada sahillerde, deniz kenarlarında ayağımızı denizin içinden çıkarmadan oturmaya başlamışken serinleyebilmek için, Ege, Güney, bu yaz Allah hepimizin yardımcısı olsun..Böyle sıcaklar olacaksa bu yaz dedikleri gibi, en çok kahvaltı ile geçireceğiz günlerimizi anlaşılan ve işte tam o günlere yakışır bir tarif..


4 su bardağı Un     
½ pk.Instant Maya     
1 çorba kaşığı Tuz     
1 tatlı kaşığı Toz Şeker     
½ çay bardağı Sıvıyağ     
1 su bardağı Ilık Su
İçi: Kaşar Peyniri, Sucuk, Zeytin
Üzeri: 1 çorba kaşığı Pekmez     Susam

Bir kapta tüm hamur malzemesi yoğurulur. 8 bezeye ayırılır. Kaşar peyniri, sucuk ve zeytin küp küp doğranarak karıştırılır. Bir tabakta pekmez 1 çay bardağı su i,le karıştırılır. Başka bir tabağa da susam dökülür. Her bir hamur bezesi merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. İçine karışık harçtan konulup, rulo şeklinde sarılır. Önce pekmezli suya, sonra susama bulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 C fırında 30 dak. pişirilir. 

Afiyet Olsun..Ağzınızın tadı hep yerinde olsun..

5 yorum:

  1. Sıcak sıcak, dumanı üstünde simite kim hayır diyebilir. Bu yavrucaklar nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sizin evde mutfaktan çıkan kokularla, mutlu olmaya yeter. hergün bir başka tat kokuyordur evde. sevgiler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...