25 Eylül 2015 Cuma

Yeni Mevsime Yeni Mutfak


Toprak tonları, pasteller, sakin ve dingin tonlamalar tamam ama, bazen de renk ister oluyorum.. Renklerin en yakıştığı yer olan baharatlıklarda tatmin ediyorum galiba ruhumun renksever o küçük kız çocuğu tarafını..

İnternetten bulup bastığım etiketlerin üzerlerine yazarak yeniledim bu sefer kavanozları..Bir de tam konsepte uygun bu plastik raf fırfırlarına rastlamaz mıyım? Sadece bir kaç rafını yenilemek bile yepyeni yapıveriyor mutfağı, yeni renkler, yeni heyecanlar, yeniden mutfağa girme isteği.. 


Yemek pişirmenin en zevkli kısmıdır zaten baharatları ekleme, tadına bakıp biraz daha tatlı, az biraz tuzlu, hafif ekşimsi derken herkesin evinde pişen o bilindik yemeğe sadece sizin evin damak zevkine uygun tatlar katarak o yemeği başka bir yemek haline getirivermek..Bizim baharatlık da böyle oldu işte, aynı bu sebeple, bu dokunuşlarla, bu şekilde.. 


Yıllar içinde baharatları azar azar almayı öğrendiğimden beri derli toplu durur baharatlığım. 25 gr. ondan, 50 gr. bundan, bir tutam da şundan diye kuyumcuya çevirsem de aktarları, bayatlamazlar, kabından taşmazlar, üzmezler beni baharatlarım..

Dün bayramlaşmıştık ama, buraya ancak bugün uğrama fırsatı bulanlarla tekrar bayramlaşmak isterim, tatlı, mis kokulu, baharat tadında geçsin bayramınız size özel ve hep en sevdiklerinizle birlikte..İyi bayramlar


13 yorum:

  1. Fırfırlara bayıldım çok hoş durmuş.Nice huzurlu mutlu bayramlara kavuşmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Çok eğlenceli bir mutfak olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, çıktığımız yok bari orada eğlenelim :))

      Sil
  3. Harika olmuşşş tam yaklaşan günlere uygun :)

    YanıtlaSil
  4. Çok neşeli bu raflar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler de güldürsün yüzümüzü artık, değil mi ama?

      Sil
  5. Küçücük değişiklikler büyük mutluluklar getiriyor bazen, iç açıcı bir baharatlık olmuş. Bayramın kutlu olsun, sevdiklerimizle birlikte nice mutlu bayramlara ermek dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah, güzel dileklerin çok mutlu etti beni, hep beraber..

      Sil
  6. Mutfağı içine sinen bir yer olunca, mutlu oluyor evin hanımı, değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tabii önemli olan mutfağını içine sindirecek değişiklikleri yapabilmek sürekli, o zaman sevdikçe daha çok seviyor insan :))

      Sil
  7. ''bir tutam baharat'' çok güzel bir filmdir. fotoğraflara bakınca aklıma ilk gelen bu oldu. emeğine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...