17 Eylül 2015 Perşembe

Tadı Görüntüsünden Belli


Çok tarif deniyorum ben, gazetelerden, dergilerden, kitaplardan, bloglardan, ambalaj paketlerinin üstlerinden, televizyondan, her yerden..Bazen o nefis görüntü aynı tadı uyandırmıyor damağımda, kimi zaman o anlatılamaz güzellikteki tat, tabağa koyup insan içine çıkarılabilecek halde olmuyor. Yıllar içerisinde hatalı bir uygulamayı, eksik bir tarifi, beklediğim sonuca gitmeyen bir anlatımı düzeltmeyi öğrendim ama, yine de tadı ve görüntüsü birlikte sarf edilen emeğe değecek bir şeyler peşindeyim her zaman sizlerle paylaşacaksam eğer..

Ama bazen, sonucun risklerini bilsem de o tablo gibi yemek fotoğraflarını karşılarına geçip hayran hayran seyretmekten kendimi alamam, ununu eksik-yağını fazla vererek, kabartma tozunu söylemeyi unutmuş gibi yaparak karşıdakinin başarısızlığını garantilemeye çalışan o cin fikirli hanımlarca yine de ballandıra ballandıra verilen o tarifleri büyük bir zevkle ve şevkle dinlemekten, okumaktan, inanmış gibi yapmaktan bıkmam hiç..


Böyle böyle elimden geçen biir sürüüü tarif arasında bu kaçıncı biscotti denemem bilmiyorum, kimi yumuşacıktı, kimi diş kıran cinsten..Kimi yavan, pek tatsız olmuştu, kimi tadından yenmiyordu..İki pişirimli bu tatlı kıtırlar dışarıda satılanlardan hep bir eksiktiler, hep bir fazla..Bu seferkine kadar..Yaptım, bayıldık..Tatilde yanımıza alırız, kumsalda yeriz dedik, yine yaptım, yola çıkmadan yine yedik bitirdik. Sonra bizim tatil kalabalıklar sebebiyle yalan oldu, biz Adana'ya gittik döndük, derken sonbahar serinliğine kavuştuk, derken derken araya zaman girdi, ama bu kuru meyveli ve fındıklı biscottilerimi hiç unutmadık..Araya daha fazla zaman girmeden paylaşmak istedim sizlerle de..

 4 Yumurta

80 gr. Margarin

1 su bardağı Toz Şeker

1 pk.Vanilya

 Tuz
2 çorba kaşığı İrmik
3 çorba kaşığı Mısır Unu
2 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 çay bardağı Çekilmiş Fındık
3 çorba kaşığı Kuru Meyve
10 Kuru Kayısı
½ çay bardağı Kiraz Kurusu
½ çay bardağı Dut Kurusu
3 su bardağı Un

Kuru meyveler una bulanır. Küp küp kesilmiş margarin ve diğer tüm malzemeler ile birlikte yoğurulur. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur 3 parçaya bölünerek her bir parçaya yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerinde ince uzun francala şekli verilir. 180 C fırında 25 dak. pişirilir. Pişen hamur soğuduğunda 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Biscottiler yan yatırılarak tekrar fırın tepsisine dizilir. 150 C fırında 30 dak. daha üzerleri kızarana kadar pişirilir. 

Afiyet Olsun. Böylece "vira bismillah" diyerek başladığımız sonbahar hepimize huzur ve mutluluk getirsin.


8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Azmin zaferi diyelim biz buna.

    YanıtlaSil
  2. Oldukça besleyici... Margarin yerine tereyağı kullansak nasıl olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadı mutlaka daha inanılmaz olur, daha da sağlıklı tabii..

      Sil
  3. Biscotti çok severim. Mmmm gerçekten tam kıvamında gözüküyor. Eminim afiyet bal olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, balla birlikte biraz da yağ oldu ama, kış geliyor nasılsa, girmeyelim o konulara durduk yere:))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...