4 Eylül 2015 Cuma

Planlar Değiştirmek İçindir


Plan yaptıkça, değiştiriyor insan..Vazgeçiyor, bazen o havada olmuyor, bazen koşullar elvermiyor. Galiba yine de en güzeli sabah uyanıp, o günü, aklına estiğince değerlendirmek, plansız, programsız.. Bugünkü Dragos molası böyleydi işte..Aniden çıkıp, güneşten kamaşan gözleri yeşil çimenlerle dinlendirmek, denizden esen rüzgara dönüp yüzümüzü, bir bardak çayda ruhumuzu dinlendirmek için.. Eskiden hafta sonu bir yerlere çıktığımızda araba için park yeri, kendimiz için masa, büfede yiyecek bulamamaktan öyle çok çekmişiz ki, hafta içi tenhalığına hala alışamayıp, korku ile, endişe ile yola çıkıversek de, sonu neyse ki iyi bitiyor, yani şimdilik..Şehrin nüfus artışının böyle devam etmesi halinde ne olacak, onu henüz bilmek mümkün değil..


Ama çoğu zaman değiştireceğimi bilsem de, plan yapmayı severim ben..Bu hafta neler pişireceğim bellidir mesela, gün gün olmasa bile..Elimdeki işler, bitince başlayacaklarım..Önümüzdeki bir kaç hafta içinde okunacaklar..Bu hafta giyilecekler..Yaz için salona eklenecekler, sonbahar için salona giydirilecekler..Hafta sonu akşam yemeğinde sofrayı süsleyecekler..Her sabah, o gün gün içinde tamamlanacaklar..Aylık olarak halledilecekler..



Planlara uymaktan çok plan yapmayı sevenlerdenim ben..Listesiz alışverişe çıkmayanlardan, "check-list"siz bavul toplayamayanlardan..Kalemsiz, bloknotsuz duramayanlardan..Programlar değiştikçe, koşullar değiştikçe yeni planlar, yeni listeler yapıveren ve bundan hiç yüksünmeyenlerdenim..Tatil planlarım da bir şekilde tamam olursa kış gelmeden, varsın değişsinler, ben plan da yaparım liste de, işim ne:))


8 yorum:

  1. Ne güzel!
    Plan projeler yapmak, her zaman hayata geçiremesekte insanı disipline ettiği doğru!
    Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, tam da aradığım laf buydu, ne güzel ifade etmişsin..

      Sil
  2. Ay bir memnum oldum ki okurken anlatamam .
    Ben de plan yapanlardanım, tatile gitmeden haftalar önce valize koyacaklarımı çıkarır dolap kapağına asarım, konukların gelmesine günler kala menümü hazırlar alış- verişimi yaparım ... Bu liste uzar gider. Olsun varsın değil mi? Biz böyle iyiyiz 👍🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan nasıl huzur duyuyorsa öyle yaşamalı, doğrusu-yanlışı yok galiba bu işlerin, herkes neyse "o" ve sen iyi ki "bu"sun:))

      Sil
  3. Bir listeci de burada var:)
    Hafta içi sakinliği konusunda çok haklısınız. Hafta sonu deniz kenarında mangal dumanı yutmaktan oksijen alamıyor insan:-/
    Termostaki sıcak su, çantadan çıkan üçü bir arada kahve ve ev yapımı kek de biraz farklı kalıyor bazen o mangal kokuları arasında:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangalda emek mi var, ev yapımı kekin içine katılan sevgi, hangi pirzolaya yakışır, hangi tavuk kanadına sığar..Sevmem ben kömürleşm,iş etlerden o mangalları, üçü birarada kahve ve ev yapımı keke 10 puan benden, bir parça da alabilir miyim onlardan? kimbilir ne harika oluyordur?

      Sil
  4. Asla plan yapamayanlardanım, bloknot kalem yerine aklıma yazar, sonra da unuturum .:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen unutmak hayatı yaşanılır kılıyor, bunu da itiraf etmeliyim :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...