2 Eylül 2015 Çarşamba

Çok Moda


Yazın sıcağına öyle güzel püfür püfür bir rüzgar eşlik ediyor ki bu aralar..Tepelere çıkıp çıkıp rüzgara veriyorum kendimi..Moda'da bu sabah güne başlarken, yelkenliler geçiyordu önümüzden onlarca, denize konup kalkan martılar gibi beyaz beyaz süzülüyorlardı denizin üstünde öyle güzel..Rüzgarı onlar da kaçırmak istememişler bizim gibi anlaşılan..

Oralara gidince Ankara Pastanesi'ne uğrayıp bademli kurabiyelerinden almadan olmaz, bir de leblebi helvası..Beni ilkokul yıllarıma götüren o hafif şekerli tat..Okul kapısının önünden alıp yediğimiz helvalar, tıksırarak yalayıp yuttuğumuz leblebi tozları..Üzüm-leblebi ile şenleniveren gönlümüz, simitlerin susamlarında keyiflenen anlarımız, çocuk saflığımız, ergen telaşlarımız..Onlar da bir rüzgarla esip geliverir, yüzümüzü böyle okşayıverir mi günün birinde bir yerlerde tekrar?


Mutfak oyunlarına devam bu arada..Daha önce yaptığım deterjanlığa takım bir de süngerliğim oldu aynı peçeteden..Mutfak düzenlemelerimi daha çok eldekilerle hallediveriyorum bu sıcaklarda, hem çok moda değil mi diy? "kendin yap" Türkçesiyle..Peynir tenekesinden süngerliğe, evdeki peçeteler..Bu aralar daha çok örtü, dikiş, nakış işlerine ağırlık versem de, boyamalar daha hızlı bittiğinden, hep bunları paylaşıyorum sizlerle ama durun, az kaldı, çok yakında..



7 yorum:

  1. Peynir kutusundan süngerlik :) iyi fikirmiş.
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok şaşırdım leblebi helvasını herkes pek bilmiyor. bende çok severim, daha doğrusu severdim. çocukken okulun kapısında satılan annemin sakın sokaktan satılan hiç birşey yeme demesine rağmen nasıl da mutlulukla yerdim. buralarda pek rüzgar esmesede, hatıraların rüzgarı dokunuverdi benim de yüzüme,... sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, galiba şimdi ayaktaysak, o mikroplu yiyeceklerle bağışıklık sistemimizi eğitmemizden :)) şiişşşt, büyükler duymasın...

      Sil
  3. Moda'mızın her yeri güzel, deterjan kutusuna bayıldım. Ben de karınca kararınca bir şeyler süslüyorum. Bakmak isterseniz modadakiev.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu harika sayfayı nasıl kaçırmışım, artık müdavimiyim..Hoşgeldin, hoşbuldum..

      Sil
    2. Teşekkürler, hoşbulduk...

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...