2 Nisan 2014 Çarşamba

Anneler ve Kızları İçin Elmalı Ay Çöreği


Anneme yapıp götürmüştüm bu elmalı güzelleri..Biraz besleyici olsun, biraz yüzü gülsün, biraz kan olsun diye..Halsizliği demir eksikliğinden, demir eksikliği, şu an araştırma aşamasında, kim bilir neden, annemle o zor eşiklerden birindeyiz şu aralar..Sıfatların sınandığı, zamirlerin havalarda uçuştuğu..Tekrar bir kurabiye yapabilmek anneye, tekrar onun kızı olmak onun annesi rolüne soyunmak yerine...Umut, iyi düşünceler ve dualar...Şu an kurabiyeden daha çok ihtiyacımız olanlar..Ama bu tarif, hala annesine ve kızına kurabiye yapabilecek fırsatı olanlara gelsin, bir de umudunu hiç kaybetmeyenlere.. 

3 su bardağı Un  
250 gr.Margarin   
1 çorba kaşığı Yoğurt   
1 pk.Kabartma Tozu   
1 Limon
2 kahve fincanı Pudra Şekeri            
1 pk.Vanilya                 
3 Elma
1 çay bardağı Toz şeker                      
3 tatlı kaşığı Tarçın     
1 avuç Dövülmüş Ceviz İçi 

Elmalar soyulup rendelenir. Toz şekerle pişirilir. Soğuyunca içine tarçın ve ceviz eklenir. Bir kapta un, küp kesilmiş yağ, yoğurt, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve vanilya yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el ile açılır. İçine elmalı karışımdan konup kapatılır ve kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. 180 C fırında 20 dak.pişirilir. Üzerine kalan pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun. 


8 yorum:

  1. beni ağlattın şimdi:))
    eline sağlık,annesi alzaymır olan biri olarak yazdım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Elif yaşarken kıymetlerini bilmek gerekiyor keşke benimde böyle şeyler yapma şansım olsaydı ,güzel anneciğine çok geçmiş olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Anneciğiniz için üzüldüm Allah c.c. tüm hastalar ile birlikte ona da şifalığını versin..Ben de annemden uzaktayım gurbetçiyim yılda 15-20 gün gidiyorum ama yetmiyor insan hep yanında olmak destek bulmak desteği olmak istiyor ama diyorum kendime sende annesin senin kiler de anne diyor... Dua edelim onlar için bol bol dua..

    YanıtlaSil
  4. Elif' çiğim, Allah annene şifalar versin, bir an önce sağlığına kavuşsun. Ne güzel demişsin, hala annelerine kurabiye yapma fırsatı olanlar için diye. Annemi kaybedeli 18 yıl oldu ama hala anne konusu açılınca gözlerim doluyor, şimdiki gibi.

    YanıtlaSil
  5. Her giden gibi, anneler de arkalarında tatlı anılar dışında bir şey bırakmıyorlar, bunu bilmemize rağmen, hayatın koşturmacaları içinde ne çok şey ıskalıyoruz..Allah tüm hasta annelere şifa versin, gidenlere rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  6. Elifçim çok geçmiş olsun umarım bir sıkıntı yoktur,yoksun birkaç gündür...Bizi merakta bırakma, iyi haberler bekliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Merak ettim seni Elifçim, ara verdin diye bi bakayım dedim, bu postunu kaçırmışım...
    Umarım sonuçlar iyi çıkar, sen yine annene güzel güzel kurabiyeler yapan "tatlı kızı" olursun...
    Acil şifalar diliyorum, annenle birlikte tüm şifa ve duaya ihtiyacı olanlara...
    Bu kurabiyeden de dün yaptım ama kızıma değil de oğluma :) Pazartesi günleri okula kurabiye vs. götürüyor ya, onun için ama biz de sebeplendik, çok güzel oldu çoook :)
    Öpüyorum seni, güzel haberlerini tez vakitte bekliyorum canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim Anneciğine. Sevgi ile yapılan herşey şifadır. Bu elmalı kurabiyerde şifa niyetine olmuştur eminim.
    Güzel haberlerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...