28 Mayıs 2019 Salı

Düzen



Zaman zaman insanın "düzen"i gelir ya..Dolap içleri, hobi çekmeceleri, kutular, en çok da dikişe nakışa dair ıvır ıvır zıvır kutuları..Bir de netteki fotoğraflarda gördüğümüz, işlemeye değil, onların düzenine saatler ayırdığını düşündüklerim var, insanı yoldan çıkartan..Ben her ortamda, her şekilde, elime geldiği gibi, aklıma estiğince heyecanla yapıverirken elimdeki işleri, ziyafet sofrası kurar gibi iplerini dizen, kumaşlarını asla pamuklu bez dolanmayan ahşap kasnaklara germeyen, kuş nakışlı yaldızlı makası şöyle 90 derece açıyla iplere bakarken, yakın gözlüğü yeni çıkartılıp da itina ile en üste yerleştirilmiş..



Tamam, sonunda o kadar olmasa da ben de istedim böyle bir düzen..Düzen isteğimi galiba artan muline ip fiyatları sebebiyle onlara artık iplik gibi değil, hazine gibi bakmaya başlamam da kamçıladı..Sıfırdan bir kanaviçe pano ile 20-30 renk dizivermek, artık ciddiye alınacak bir harcama kalemi olmaya başladı çünkü.. 





Eski bir çay kutusunu kullandım.Tuhafiyeden aldığım karton makaralara sardım iplerimi, numaralarını yazdım..Kalanı da üstüne keten üzerine bir gül işleyivermek..Tam önündeki de Eskişehir hatırası lüle taşı..

Bakalım aceleci ruhum bu tertip düzen durumlarına ne kadar dayanacak da, elimde kördüğüm olmuş bir yumak iple tekrar belivireceğim evin herhangi bir alakasız köşesinde? :))

6 yorum:

  1. Elinize sağlık. İşleme şahane olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Tertip&düzen. Tabiatın ilk kanunu ve en sevdiğim.
    Kutu harika, çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, evet iyi hissettiriyor insana kendisini..

      Sil
  3. Vayyy fiyyu fiyyu ( ıslık çaldım farzet) Elifciğim yine yaptın yapacağını 💓💓💓
    Tamam muline fiyatları el yakıyor amenna da mulineleri istediğin kadar diz, yeni bir işe başlarken bi bakıyorsun elinde milyon renkten 3 bilemedin 5 tanesi yeni işinde kullanılıyor. Geri kalanı için yine yeniden çarşıya !

    YanıtlaSil
  4. Evet, hep de en lazım olanıdır elde kalmayan..:))sevgiler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...